Rolene Strauss, care a reprezentat Africa de Sud, a fost desemnată Miss World 2014, învingând 125 de concurente în fastuoasa gală ce s-a desfăşurat la Londra şi a fost urmărită de aproape un miliard de telespectatori din toată lumea.

Rolene Strauss, în vârstă de 22 de ani, a câştigat titlul de Miss World, în cadrul celei de-a 64-a ediţie a competiţiei de frumuseţe.

Pe locul secund s-a clasat Miss Ungaria, Edina Kulcsar (24 de ani), podiumul fiind completat de Miss Statele Unite ale Americii, Elizabeth Safrit (22 de ani). Cele cinci finaliste ale concursului Miss World 2014 au fost reprezentantele din Ungaria, Australia, Statele Unite ale Americii, Africa de Sud şi Marea Britanie.

Rolene Strauss, care s-a descris ca având „o inimă sălbatică sud-africană“, este originară din Mpumalanga, iar în prezent locuieşte în oraşul trandafirilor, Bloemfontein, unde studiază medicina la Universitatea Free State.

Încoronată de fosta regină a frumuseţii, Miss Filippine, Megan Young, Strauss a declarat emoţionată: „Africa de Sud, victoria este pentru tine. Cred că trebuie să mă pregătesc pentru ceea ce urmează să se întâmple. Este o mare responsabilitate.“ De asemenea, Strauss a dezvăluit că a purtat un talisman norocos, un inel cu un mic safir, care îi aminteşte „de casă, de familie şi de cei dragi.“

În filmuleţul de prezentare, Strauss a declarat că provine dintr-o ţară în care oamenii cred într-un viitor mai bun, amintind că Africa de Sud sărbătoreşte 20 de ani de democraţie şi mulţumindu-i lui Nelson Mandela: „Mulţumită Africii de Sud îmi pot iubi visele, pot studia medicina, pot împărtăşi pasiunea pentru drepturile omului, sănătate şi educaţie, am libertatea să cred că toţi trebuie să dăruim. Nelson Mandela le-a oferit libertate nu doar oamenilor din Africa de Sud, ci oamenilor din întreaga lume.“ 

Studentă în anul patru, Strauss laudă influenţa tatălui său, care a îndrumat-o spre medicină, a mamei sale, care a învăţat-o ce înseamnă puterea minţii, şi a fratelui său, care i-a insuflat răbdarea şi compasiunea. În timpul liber, tinerei îi place să joace golf şi să se plimbe cu bicicleta, precum şi să citească. Totodată, are o înclinaţie către muzică, ştiind să cânte la flaut, pian şi chitară.  

România a fost reprezentată de Bianca Fanu, o tânără de 25 de ani din Timişoara, care studiază la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. Olimpică la engleză şi geografie în timpul liceului, Bianca vorbeşte perfect engleza şi spaniola. Ea a făcut trei ani de balet, iar în prezent practică yoga, pilates şi aerobic. Are patru câini adoptaţi şi îşi doreşte să înfiinţeze un adăpost pentru câinii abandonaţi din Timişoara.