Cea mai ascultată piesă a anului 2017 nu este Despacito, asa cum s-ar fi aşteptat toată lumea, deşi într-adevăr a bătut recordul vizualizărilor pe youtube. Cu toate acestea colaborarea dintre Luis Fonsi şi Daddy Yankee s-a clasat abia pe locul 2, chiar dacă lupta a fost una foarte strânsă.

Totuşi cea mai ascultată şi difuzată melodie a anului 2017 îi aparţine britanicului Ed Sheeran. Perfect l-a făcut cu adevărat celebru şi a fost piesa preferată a celor mai mulţi chiar şi de sărbători.

„Este un vis devenit realitate şi sunt foarte mândru şi fericit”, a spus Ed Sheeran prin intermediul unui clip video postat pe reţelele sociale pentru fanii săi.

Anul 2017 a fost şi unul foarte profitabil pentru britanic care a încasat nici mai mult, nici mai puţin de 37 de milioane de dolari, potrivit Forbes, mare parte din bani intrându-i în conturi datorită single-ului său de mare succes.

În afară de varianta originală a piesei „Perfect”, Ed Sheeran a lansat şi o versiune acustică, remixuri realizate de Robin Schulz şi Mike Perry, dar şi două duete superbe, unul cu Andrea Bocelli şi unul cu Beyonce.