Pre-vânzările pentru extrem de aşteptatul „Star Wars – The Force Awakens”(Star Wars: Trezirea Forţei) au spulberat toate recordurile pe site-urile de vânzări de bilete americane. „Înregistrăm un moment extraordinar în domeniul filmului, cu o cerere de bilete fără precedent pentru +Star Wars+” şi achiziţii „de opt ori mai mari decât recordul anterior” stabilit de „Hunger Games” în 2012, a scris site-ul într-un comunicat preluat miercuri de AFP.

Luni, ziua în care au fost puse în vânzare în toată lumea bilete la film, traficul pe Fandango a fost la un nivel „de şapte ori mai mare decât în mod obişnuit”, adaugă comunicatul. Site-ul precizează că cinematografele programează spectacole suplimentare pentru a răspunde cererii. „Entuziasmul pentru cel mai aşteptat film al anului este de neimaginat şi sperăm să dureze până în 18 decembrie”, data lansării în sălile de cinema americane.

Şi site-ul de vânzare de bilete Movietickets.com a anunţat că prima zi de vânzare a biletelor a fost „cea mai bună înregistrată vreodată” şi că traficul de luni seară a fost „de trei ori mai mare” decât precedentul record. Biletele vândute pentru „Star Wars — The Force Awakens” reprezintă „95% din cele vândute pe site în ultimele 24 de ore”, adaugă Movietickets.com.

Numeroase site-uri din lume, printre care Fandango şi Starwars.fr, s-au blocat din cauza valului de cereri de bilete pentru primul „Star Wars” din ultimii zece ani.

Amatorii aventurilor personajelor Han Solo şi Leia la 30 de ani de la „Întoarcerea lui Jedi” au făcut să crească mult preţul biletelor pe site-uri de licitaţii, cum ar fi ebay, unde două bilete VIP se vindeau cu 10.000 de dolari.

Pentru a menţine viu interesul faţă de „Star Wars. Episode VII”, studiourile Disney au dezvăluit trailerul oficial al filmului, care a circulat intens pe reţelele de socializare. Marţi, la 22h00 GMT, cele două minute şi jumătate de imagini inedite fuseseră deja vizionate de peste 20 de milioane de ori.