Un schelet gigant al unui dinozaur de acum 150 de milioane de ani va scos la licitaţie în Marea Britanie, în comitatul West Sussex, la un preţ de pornire de circa 600.000 de lire sterline, echivalentul a 710.000 de euro, relatează agenţia EFE, citând casa de licitaţii Summers Place Auctions.
Este vorba despre un exemplar rar de Diplodocus Longus, având 17 metri lungime şi 6 înălţime, poreclit 'Misty' şi descoperit aproape intact în anul 2009 de către copiii paleontologului Raimund Albersdoerfer în SUA, în timpul săpăturilor la o carieră din statul Wyoming. Înainte de a fi trimis în Marea Britanie, scheletul lui Misty a fost pregătit într-un laborator din Olanda.
Potrivit lui Errol Fuller, un expert în domeniu însărcinat cu respectiva licitaţie, există probabil şase exemplare de acest fel în marile muzee ale lumii, cum ar fi cele din Washington şi Pittsburg. În opinia sa, Misty ar putea fi cumpărat de un muzeu din Orientul Mijlociu sau de o persoană foarte înstărită şi pasionată de antichităţi, care va dori să-şi completeze colecţia personală