Ploieşteanca Agatha Toma este câştigătoarea titlului Miss România 2014.  Tânăra în vârstă de 20 de ani este studentă şi este pasionată de artă. Agatha a câştigat finala finala Concursului Naţional Miss România 2014, cel mai important concurs de frumuseţe din ţară, desfăşurat în weekend la Bucureşti.

Cele 10 finaliste care au concurat pentru titlul Miss România 2014 s-au dovedit talentate, frumoase, dar şi inteligente.

Agatha Toma este o obişnuită a concursurilor de muzică, teatru şi dans, fiind la prima participare la o competiţie de frumuseţe. Ea este considerată un „produs” al Palatului Copiilor din Ploieşti, acolo unde a studiat muzica, teatrul şi dansul.

Pe lângă titlul de cea mai frumoasă româncă, marele premiu al câştigătoarei a fost o bursă de studii universitare de trei ani la unul dintre cele 70 de programe de licenţă ale Universităţii Spiru Haret.

„Mă bucur foarte mult pentru câş ti garea acestui titlu. Până acum am participat strict la concursuri de muzică, teatru şi dans, obţinând premii importante, dar acest titlu mă face fericită. Îmi place foarte mult să cânt şi sper să ajung o artistă importantă. Colegele de concurs au fost admirabile”, a spus după competiţie, Agatha Toma.

Nu este pentru prima oară când titlul Miss România ajunge la Ploieşti. În 1994, Roberta Anastase a cucerit acest titlu, într-o competiţie în care au fost prezente Andreea Marin şi Simona Pătruleasa. Roberta Anastase a reprezentat atunci România şi la concursul Miss Universe.