Un nou studiu desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea pe care o consumăm în mod obişnuit. Echipa de oameni de ştiinţă a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele al tipurilor de carne cel mai des consumate, informează site-ul Medical Daily, preluat de slate.fr.

Au fost analizate, între altele, insecte ca lăcustele, albinele, viermii de mătase, omizile, precum şi eşantioane de carne de pui, vacă şi porc. "Compoziţia nutriţională a arătat o mare diversitate între specii. Prin folosirea metodei NVS s-a constatat că lăcustele, gărgăriţele roşii de palmier şi gândacii morari sunt mai sănătoşi decât carnea de vită şi pui. Nicio insectă nu este, din punct de vedere statistic, mai puţin sănătoasă decât carnea", arată autorii studiului.

Unele insecte sunt atât de hrănitoare încât "carnea ar fi preferabilă unora dintre ele din punct de vedere nutriţional în caz de supra-alimentare". Acest lucru înseamnă că insectele ar putea deveni o soluţie ideală, mult mai bună decât carnea, în situaţie de subnutriţie.

În plus, amenajarea unor crescătorii de insecte ar fi mai uşoară şi mai ieftină decât a celor de animale domestice, cu a căror carne sunt obişnuiţi oamenii.