Regretata divă americană Whitney Houston va apărea începând de anul viitor într-o serie de concerte virtuale realizate cu ajutorul hologramelor. Turneul va începe în Statele Unite şi va continua în lumea întreagă, informează luni Le Figaro.

Piesele lui Whitney Houston sunt cu siguranţă nemuritoare. La trei ani după moartea sa prematură la vârsta de 48 de ani, Pat Houston, cumnata sa şi în acelaşi timp preşedinta Fundaţiei Whitney Houston, a anunţat că o va 'resuscita' pe cântăreaţă pentru o serie de concerte virtuale cu ajutorul hologramelor.

Compania Hologram USA, specializată în această înaltă tehnologie, a confirmat ştirea. Interpreta pieselor 'Saving All My Love For You' şi 'Run To You' va oferi din nou concerte, prin procedeul fotografic în trei dimensiuni.

Pentru realizarea tehnică, familia a început un parteneriat cu miliardarul grec Alki David, patronul companiei Hologram USA. "Aceasta este exact ceea ce am aşteptat atunci când am creat această companie. Sunt convins acum că vom crea o ultimă celebrare a artei lui Whitney", a anunţat el într-un comunicat.

Pat Houston, care este soţia fratelui lui Whitney Houston, Gary, este încântată de acest proiect ambiţios, declarând că este o oportunitate extraordinară pentru ca fanii să poată asista la reinventarea unei dintre cele mai mari artiste din istorie şi concertele sale să continue.

Nu este prima dată când un artist este readus pe scenă după moartea sa graţie acestei tehnici. Metoda hologramelor a fost deja utilizată pentru regretatul rapper TuPac sau pentru regele muzicii pop, Michael Jackson. Regretata cântăreaţă americană de jazz Billie Holiday va putea fi văzută, de asemenea, cu ajutorul hologramelor la Teatrul Apollo, locaţie emblematică a jazzului, cu sediul în Harlem, New York. Acesta a anunţat miercurea trecută că va deveni prima scenă din SUA care va programa spectacole de holograme.