Istoria recentă e plină de cazurile unor terorişti care au eşuat lamentabil în încercarea lor de a semăna groază printre ,,hoardele de infideli“.

Iată câteva exemple (Sursa: urbology.ro)

*În 2007, în timp ce plănuia un atac asupra bazei militare Fort Dix din New Jersey, un grup de islamişti a venit cu ideea genială de a-şi filma antrenamentele. Au achiziţionat o cameră video de la un magazin Best Buy (un mare lanţ de magazine de electronice din SUA – n.r.) şi s-au filmat în timp ce agitau în aer arme de foc şi scandau celebru ,,Allah Akbar!“, precum şi numeroase ameninţări la adresa SUA. Apoi, au mers la un alt magazin de electronice pentru a-şi transfera filmarea pe DVD-uri.  Angajaţii magazinului şi-au dat seama că ceva nu e în regulă şi au alertat autorităţile.

*La începutul lui 2014, 21 de insurgenţi au fost ucişi în Iraq, după ce maşina în care se aflau a explodat la 20 de kilometri de oraşul Samara. Vehiculul, care era plin cu materiale explozibile, urma să servească drept maşină-capcană într-un atentat sângeros. Din cauze necunoscute, automobilul a sărit în aer pe un drum izolat din deşert, toţi ocupanţii fiind ucişi.

*Salman al-Taezi şi Walid Ashibi visau să arunce în aer mai multe ambasade străine din Yemen, printre care şi pe cea a Cubei… din cauza închisorii de la Guantanamo Bay (care aparţine de fapt SUA!). Cei doi au decis să lanseze o rachetă asupra misiunii diplomatice, dintr-o locuinţă aflată vizavi de aceasta. În timp ce făceau pregătirile, Ashibi s-a găsit să se plimbe prin camera a cărei podea era acoperită de covoare. Fâţâindu-se de colo-colo, a generat suficientă energie statică cât să lanseze racheta, care l-a lovit în plin pe Salman, ucigându-l pe loc. Ashibi a suferit răni grave în urma exploziei şi a murit şi el câteva minute mai târziu.

*La finele lui 2011, în noaptea de Revelion, o teroristă plănuia să se arunce în aer în Piaţa Roşie din Moscova, în speranţa că va lua cu ea pe lumea de dincolo cât mai mulţi ruşi. Planul ei a fost zădărnicit de un SMS neaşteptat, care a declanşat centura cu explozibil pe care o purta. Femeia nici nu apucase să plece din ascunzătoare când bomba a explodat, astfel că nu au existat alte victime în afară de ea. Ironic, se pare că SMS-ul buclucaş a fost trimis de o companie de telefonie de mobilă, care dorea să-i ureze ,,Un An Nou fericit!“…  BOOOM!

*Se pare că în 2014, la o tabară de pregătire a jihadiştilor situată la nord de Bagdad, un instructor a reuşit să-şi arunce în aer toţi elevii, după ce a detonat, din greşeală, o centură cu explozibil. În total, au fost ucişi 21 de terorişti aspiranţi din Siria şi Irak, iar întâmplarea a devenit subiectul a numeroase glume printre cetăţenii irakieni.

*Un comandant taliban, Mohammad Ashan ar fi un tip inteligent. Ei bine, în 2012, acesta a dovedit că este un idiot fără pereche, când a intrat într-un punct de control al poliţiei, s-a dus fix la posterul cu chipul său şi a cerut să i se dea banii care erau puşi drept recompensă pentru capturarea sa. Iniţial, poliţiştii au crezut că acesta glumeşte. Totuşi, la o verificare mai atentă, şi-au dat seama că Mohammad Ashan chiar nu glumea!

*Un grup de terorişti aspiranţi  a decis să le dea o lecţie membrilor organizaţiei de extremă dreapta ,,English Defence League“ (EDL), din Marea Britanie. Au pregătit o maşină capcană, pe care voiau să o detoneze la o adunare a EDL din Dewsbury, West Yorkshire. Au ajuns însă la locul manifestaţiei după ce aceasta se încheiase. Astfel, au decis să plece acasă.  Pe drum însă au fost opriţi de poliţişti, care i-au chestionat cu privire la asigurarea auto, pe care nu o plătiseră. Din una în alta, oamenii legii au descoperit explozibilul şi i-au arestat.

*În 1991, Ahmed J. Ahmed şi Sa’ad Kahim au vrut să dea un răspuns dur americanilor, care invadaseră Irakul în timpul Primului Război din Golf. Cei doi au vrut să arunce în aer Centrul Cultural ,,Thomas Jefferson“ din oraşul filipinez Makati. Ahmed a reuşit să introducă în clădire PETN, un explozibil din casa tonitroglicernelor, pe care a încercat să-l programeze. Singura lui sursă de lumină a fost o brichetă, care a aprins explozibilul. Ahmed a fost lovit în plin de unda de şoc, ucigându-l pe loc, însă Kahim, care se afla în spatele lui, a scăpat. Ameţit şi rănit, a fost transportat de un taximetrist la spital, unde ulterior a fost arestat.

*În anul 2000, al-Qaida a pus la cale o serie de atentate, care să se desfăşoare simultan pe data de 1 ianuarie. Unul dintre acestea ţintea scufundarea distrugătorului USS The Sullivans. Planul teroriştilor viza încărcarea unei ambarcaţiuni cu explozibil, ce urma să fie detonat lângă nava americană. Totuşi, ambarcaţiunea teroriştilor a fost supraîncărcată şi, la reflux, a rămas blocată în bancurile de nisip.

*Membrii ISIS au comis-o grav în 2013, când au capturat un bărbat pe care, suspectându-l că ar fi susţinător al regimului Assad, l-au decapitat. Apoi s-au lăudat pe internet cu isprava lor, postând un clip video în care prezentau căpăţâna ,,inamicului“. Ceilalţi teroriştii au rămas şocaţi când au văzut filmarea şi au constatat că persoana decapitată de ISIS era nimeni alta decât Mohammed Fares Maroush, unul dintre comandanţii grupării aliate Harakat Ahrar al-Sham. Nasol!