Contul de Twitter al cântăreţei Katy Perry, cea mai urmărită persoană din lume de pe această reţea de microblogging, a fost piratat de un hacker din România, care a distribuit celor 89 de milioane de admiratori (”followers”) ai vedetei americane mesaje homofobe, rasiste şi ironice la adresa rivalităţii acesteia cu starul country-pop Taylor Swift, informează bbc.com. 

Katy Perry este persoana cu cel mai mare număr de admiratori pe Twitter, însă acest lucru nu a ferit-o pe vedeta americană de atacurile piraţilor cibernetici. 

Contul de Twitter al cântăreţei a fost piratat recent şi mai multe mesaje (”tweet”-uri) care nu au fost scrise de artistă au fost distribuite celor 89 de milioane de followers ai acesteia. 

Unul dintre mesaje a fost adresat cântăreţei Taylor Swift şi pretindea faptul că artistei americane îi era ”dor” de rivala ei. 

Aceste mesaje false au fost ulterior şterse şi Katy Perry şi-a schimbat parola de acces la contul ei de pe Twitter. Fanii au avut totuşi timpul necesar pentru a face capturi de imagine şi să le distribuie apoi pe internet, în orele care au urmat acestui atac cibernetic.

Tweet-urile respective includeau mesaje homofobe, rasiste şi un îndemnat adresat fanilor cântăreţei americane de a urmări un alt cont de pe Twitter. 

Hackerul a publicat cu această ocazie şi un link spre platforma online SoundCloud ce conţinea un cântec nelansat al cântăreţei Katy Perry, intitulat ”Witness”. 

Potrivit BBC, specialiştii cred că posesorul unui cont de Twitter creat în România - @sw4ylol - se află în spatele acestui atac cibernetic.

Contul respectiv a primit deja o notificare de la SoundClound, după ce o plângere referitoare la încălcarea drepturilor de autor a fost făcută de Universal Music, casa de discuri cu care lucrează Katy Perry.

Katy Perry, născută pe 25 octombrie 1984, este o cântăreaţă americană, care a devenit cunoscută cu single-ul ”I Kissed a Girl”, ce a ajuns în 2008 pe primul loc în topurile din peste 20 de ţări, inclusiv în Statele Unite şi Marea Britanie. Albumele şi single-urile sale s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.