Într-un oraş sărac în evenimente culturale, puţini ploieşteni şi-au făcut timp să se oprească la Caravana filmului românesc- Capodopere ale cinematografiei naţionale. Timp de trei zile, în centrul Ploieştiului, mai exact în faţa Palatului Culturii, pot fi urmărite, în aer liber, pe un ecran gonflabil, capodopere inestimabile ale cinematografiei româneşti.

Deschiderea evenimentului s-a bucurat de prezenţa lui Mircea Diaconu, unul dintre marii actori români şi totodată protagonist în filmul „Actorul şi sălbaticii”, prima peliculă propusă spre vizionare ploieştenilor.

Din păcate doar aproximativ o sută de ploieşteni au preferat să vină şi să urmărească filmul propus de organizatori. Şi nu le putem cere prea mult ploieştenilor, dacă exemplul nu a fost dat de aleşii locali. Singurul care şi-a făcut apariţia la eveniment a fost consilierul local Cristian Dumitru.

 “Scopul proiectului este acela de a revalorifica patrimoniul naţional de film, oferind publicului posibilitatea de a avea acces liber la serile de film românesc. Astfel, pe lângă rememorarea marilor filme artistice româneşti, care au reprezentat momente de mare valoare în istoria filmului naţional, se doreşte şi educarea cinematografică a tinerei generaţii şi nu numai.”, a afirmat Mihai Orăşanu, directorul caravanei.

“Ne dorim ca în cadrul acestui proiect să reuşim să valorificăm într-un mod util spaţiile în aer liber din marile oraşe şi să încercăm să aducem cât mai mulţi oameni la acest eveniment. Intrarea este gratuită, iar publicul ţintă este tineretul, care astăzi are cu totul alte preocupări şi nu ştie să mai aprecieze adevăratele valori. Totodată, vrem să aducem o bucurie şi adulţilor, celor care au crescut cu aceste filme, care le-au bucurat existenţa.”, ne-a mai declarat Orăşanu.

Dacă prima seară nu s-a bucurat de un succes răsunător, sperăm ca ploieştenii să vină în număr mult mai mare în această seară când de la ora 21.00 rulează „Brigada Diverse intră în acţiune”, una dintre cele mai spumoase comedii româneşti avându-i în distribuţie pe inegalabilii Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Iurie Darie şi Ştefan Bănică. Fiind sâmbătă seara, organizatorii propun şi o a doua proiecţie. De la ora 22.30 veţi putea urmări filmul Haiducii, cu Toma Caragiu, Ion Besoiu, Marga Barbu, Amza Pellea, Fory Etterle, Marin Moraru, Jean Constantin, Colea Răutu

De un real succes ar trebui să se bucure şi ultima seară a Caravanei. Duminică de la ora 21.00 veţi putea urmări Operaţiunea Monstrul, unul dintre cele mai îndrăgite filme româneşti cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru în distribuţie.