În statul Kentucky din SUA, femeile pot conduce maşina în costum de baie, dar numai dacă sunt rănite, sunt însoţite de doi poliţişti sau deţin o armă pentru a se apăra în caz de atac, informează Agerpres, care citează site-ul 20minutes.fr.

În Cipru este interzis să mănânci sau să bei la volan, orice ar fi. O măsură bună pentru siguranţa rutieră, dar greu de respectat în perioade de caniculă.

Germania este considerată de mulţi europeni paradisul nudiştilor. În această ţară se poate conduce maşina şi fără haine. Se recomandă totuşi ca şoferul să poarte pantofi pentru că, în caz de accident, asigurările nu acoperă situaţiile în care conducătorul auto nu este încălţat. De altfel, înainte să coboare din vehicul, ocupanţii trebuie să se îmbrace, în caz contrar putând fi amendaţi.

În Marea Britanie, călătorii care simt nevoia să se uşureze pe marginea drumului o pot face, dar cu două condiţii: să o facă lângă roata din spate şi să ţină în permanenţă mâna dreaptă pe maşină. Gestul are menirea să arate că maşina este cea a conducătorului auto şi că acesta nu urinează pe automobilul altcuiva.

Italienii ţin la câini ca la ochii din cap. Dovada este că aceştia trebuie să poarte centură de siguranţă atunci când sunt transportaţi cu maşina.

În China, turiştilor nu le este permis să conducă autovehicule. Dacă vor să meargă cu maşina, trebuie să apeleze la taxiuri sau la automobile cu şofer. China nu a semnat convenţia care autorizează folosirea permiselor internaţionale.

În Emiratele Arabe Unite, cămilele au prioritate de trecere în intersecţii faţă de maşini. În caz de accident, conducătorul auto trebuie să îi plătească o despăgubire proprietarului cămilei.

În statul Minnesota din SUA, gorilele pot fi transportate cu maşina, însă numai în dreapta şoferului, pe aşa-zisul loc al mortului, şi niciodată pe bancheta din spate.

O regulă care ar putea părea misogină este că în California femeile nu au dreptul să conducă în halat. Se consideră poate că, îmbrăcate astfel, ar distrage atenţia partenerilor de trafic, care ar fi mai puţin atenţi la drum.

Iar în Danemarca, o regulă prevede că şoferii trebuie să se uite sub maşină înainte să demareze, să vadă dacă nu este cineva dedesubt!