Serviciile de securitate din Ucraina i-au interzis actorului american Steven Seagal intrarea pe teritoriul ţării timp de cinci ani, după ce actorul american a primit cetăţenia rusă în 2016 din partea preşedintelui Vladimir Putin, motivând că reprezintă ameninţare la securitatea naţională.

Actorul american a devenit astfel o altă figură pe lista neagră a personalităţilor culturale care nu mai sunt primite pe teritoriul Ucrainei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Apostrophe. Secretarul site-ului a confirmat presei informaţia, scrie The Guardian.

În scrisoare se arată că o astfel de decizie se ia atunci când o persoană a "comis acţiuni periculoase aduse societăţii... care contravin intereselor menţinerii securităţii Ucrainei".

Această hotărâre vine după ce actorul a primit cetăţenia în Rusia. Preşedintele Vladimir Putin i-a înmânat lui Seagal paşaportul rusesc şi i-a spus că speră ca "relaţia lor personală să rămână şi să continue" în timpul întâlnirii de la Kremlin de anul trecut.

Ucraina a interzis şi intrarea reprezentantei Rusiei la concursul Eurovision, care va avea loc la Kiev săptămâna viitoare.

Steven Seagal, a cărui bunică a trăit în Vladivostock, un oraş din estul îndepărtat al Rusiei, a efectuat numeroase călătorii în această ţară în ultimii ani. Cel mai recent, starul american a vizitat Peninsula Kamceatka şi Insula Sahalin în luna septembrie 2016.

În timpul acelei vizite, actorul a spus că doreşte să petreacă mai multe luni pe an în Rusia, potrivit agenţiei de presă Tass.

Steven Seagal a călcat astfel pe urmele altor celebrităţi, precum actorul francez Gerard Depardieu, luptătorul american de arte marţiale mixte Jeff Monson, pugilistul american Roy Jones şi campionul american de snowboard Vic Wild, care au obţinut în ultimii ani cetăţenia rusă.

La începutul anului 2016, Steven Seagal a primit şi cetăţenia sârbă, după ce s-a oferit să deschidă o şcoală de arte marţiale în Belgrad.

Steven Seagal, născut pe 10 aprilie 1952, este un practicant de arte marţiale, devenit celebru pe plan mondial în calitate de actor şi producător al unor filme de acţiune. El este deţinătorul unei centuri negre 7 dani în aikido.