Actriţa Shirley Temple, fostul copil minune al Hollywoodului,  a decedat la vârsta de 85 de an, a anunţat familia, conform BBC. Aceasta şi-a dat ultima suflare în locuinţa ei din Woodside, California.

"A murit înconjurată de familia şi de apropiaţii ei. O apreciem pentru viaţa ei plină de realizări în calitate de actor, diplomat dar şi de mamă, bunică şi străbunică", este mesajul transmis de familia regretatei artiste.

Shirley Temple s-a născut la 23 aprilie 1928, în Santa Monica, California. În vremea ei de glorie a fost considerată copilul-minune al Hollywood-ului. A avut un succes deosebit în filmele jucate de ea în perioada copilăriei, fiind considerată actriţa din istoria cinematografiei care a jucat cel mai bine rolurile de copil. A cunoscut faima în anii 30, când a jucat în "Bright Eyes", "Stand Up and Cheer", "Heidi" sau Curly Top.

Succesul enorm în roluri de copil şi alte câteva partituri nereuşite în adolescenţă au făcut-o pe Shirley să se retragă la vârsta de 22 de ani, în 1950. S-a reîntors în branşă, de data aceasta în televiziune, opt ani mai târziu, pentru un serial pentru copii, în care erau puse în scenă readaptări ale basmelor copilăriei.

A ocupat mai târziu posturi de conducere în consiliile de administraţie ale companiilor "The Walt Disney Company", "Del Monte Foods" şi "National Wildlife Federation".