Trupa Proconsul  a continuat tradiţia serilor incendiare la Yell Wolf Pub din Ploieşti. Pubul ploieştean s-a umplut de romantici incurabili veniţi să asculte live „Cerul” sau „Mi-ai luat inima”.

Băieţii au cântat şi cea mai nouă piesă lansată pe piaţă: "Din nou", o melodie de dragoste compusă de cei cinci membri ai trupei şi ale cărei versuri au fost scrise de Adina Butar şi de Bodo.

Bodo şi colegii săi nu şi-au dezamăgit fanii şi au cântat peste două ore, atât piese noi, cât şi hiturile trupei lansate în cei 15 ani de activitate. După concert, Bodo a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate pentru Jurnalul Prahovean şi a promis că va reveni la Ploieşti.

14 ani de Proconsul, 10 albume, cum ai caracteriza evoluţia trupei în această perioadă?

Chiar 15 aş putea spune. A fost o creştere sănătoasă, o încăpăţânare de a rămâne pe piaţă care ne-a adus succes. În anii aştia, în loc de a ne destrămăm, aşa cum s-a întâmplat cu multe trupe apărute în anii 90, noi am rămas împreună şi vom cânta încă mult timp de acum încolo.

E greu să rămâi pe piaţă, să îţi păstrezi fanii în perioada asta?

Este nu greu, este foarte greu. Cântând muzica pe care o cântăm noi chiar este dificil. Dar nu ne plângem, avem o mulţime de fani şi le mulţumim pentru că sunt alături de noi.

Mai prind cântecele Proconsul astăzi, mai ales că piaţa muzicală din România este plină de tot felul de muzicieni apăruţi peste noapte?

Da, prinde din cauza prietenilor mai vechi pe care îi avem, ai fanilor noştri, fani care apreciază muzica bună, sunetul bun şi execuţia foarte bună.

Te-ai gândit vreodată să renunţi la muzică? Ce ai face dacă nu ai mai cânta?

Niciodată! Muzica este viaţa mea şi nu aş concepe viaţa fără ea. Am un restaurant la Bucureşti, dar nu pot să spun că aş renunţa la muzică pentru el. Amândouă sunt pasiuni, dar întodeauna pe primul loc va fi muzica.

Rămâne „Cerul” piesa voastră de rezistenţă?

Sunt multe piese de rezistenţă în repertoriul Proconsul. „Cerul” rămâne piesa cea mai cerută de fanii noştri şi pe care o cântăm întotdeauna cu mare drag

Cum ţi s-a părut concertul din seara asta?

Foarte special. E a doua oară când cântăm în Ploieşti într-o astfel de locaţie. E prima oară la Yell Wolf Pub. Extraordinar de bine, e un spaţiu deosebit, un loc unde poţi interacţiona cu publicul, unde ai privilegiul să îi vezi pe toţi, să poţi să îi simţi aproape. Un concert în care nu ne putem minţi unii pe alţii.

Care gen de concert îţi place? Acesta cu public mai restrâns, dar foarte aproape sau cel din marile săli de concerte cu zeci de mii de spectatori?

Ambele experienţe sunt deosebite. Fiecare are încărcătura lui emoţională. Concertele cu 10.000, 20.000 chiar cu 40.000 de spectatori la care am participat au încărcătura lor aparte. Când 40.000 de oameni cântă piesele tale nu mai ai nevoie de nimic. În schimb, la genul acesta de concerte cu public mai puţin numeros sunt cei care iubesc cu adevărat muzica ta. Ai o încărcătură emoţională extraordinară. Îţi vine să cânţi şi mai mult, şi mai bine.

Ce ar trebui să ştie fanii din Ploieşti, despre voi. Ce faceţi la sfârşitul anului acesta şi la începutul anului viitor?

Venim tare. Facem muzică bună pentru fanii noştri şi nu numai. Venim tare cu piese noi. Am decis ca următoarele noastre piese să fie balade, genul la care ne pricepem noi cel mai bine. „Din nou” este una dintre acest piese noi. Vor urma mai multe colaborări la care lucrăm deja, cu Lora, spre exemplu. Apoi la începutul anului viitor vom înregistra un single cu vechiul nostru prieten Ştefan Bănică Junior.

Oricum vom veni mereu la Ploieşti cu drag, ori de câte ori vom fi invitaţi.