Cunoscuta pentru beneficiile sale inca din antichitate, sfecla rosie are in compoziţia sa multe substanţe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu si antioxidanţi.
Lupta impotriva anemiei
Sfecla rosie contine o gama larga de vitamine, minerale si substante active. Printre acestea contine fier, dar si acid folic – importante in producerea de globule rosii la nivelul maduvei osoase hematogene.
Protejeaza ficatul
Afectiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfecla rosie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatica), ficatul obosit, ficatul lenes sau chiar in starile infectioase precum hepatite sfecla rosie ajuta la imbunatatirea metabolismului celular si prelungeste viata hepatocitelor (celule hepatice).
Tine inima sanatoasa
Potrivit unui studiu din 2010 al Universitaţii Queen Mary, un pahar de 250 ml de suc din sfecla rosie pe zi scade considerabil tensiunea arteriala. Cu cât tensiunea este mai crescuta, cu atât scaderea este mai mare.
Daca ar fi consumata pe scara larga, sfecla rosie ar putea reduce cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, sunt de parere cercetatorii.