Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) retrage de pe piaţă mai multe loturi de banane după ce a constatat că acestea conţineau reziduuri de pesticide.  

Bananele puse la vânzare în Kaufland (ECUADOR, Lot: 1101) au fost retrase de la vânzare după ce inspectorii de la ANSVSA au găsit reziduuri de pesticide.

„Vă informăm ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a articolului menţionat mai jos. Motivul rechemării: depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS)”, a anunţat ANSVSA.

Avertismentul de la ANSVSA face referire la produsele care au fost comercializate în perioada 13 -17 martie 2022.

ANSVSA recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal). 

„Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create! Pentru informaţii suplimentare, puteţi contacta Yellow Fresh Fruits SRL, la telefon +40 742.355.060 sau la adresa: strada Depozit Log Centrer Timişoara, nr. 636 localitatea Remetea Mare, judeţul Timiş”, se mai arată în anunţ. 

Bananele din lotul respectiv s-au vândut şi în Kauflandul Ploieşti Vest, conform informarii oficiale disponibile AICI