E important ca fiecare roman sa aiba un stil de viata sanatos si sa elimine din bucatarile ingredientele si alimentele toxice pentru organism. Astazi vorbim despre un “dusman” al sanatatii despre care nici nu banuim.
Romanii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de paine din lume, mai ales din categoria paine alba. Pe masa romanilor, faina este un ingredient nelipsit, intr-o forma sau alta.
Faina este un produs natural produs din cereala, dar poate deveni toxica, in functie de modul in care este obtinuta. Faina din comert este produta in mod industrial, fapt care inseamna ca de mult ori aceasta isi pierde mare parte din elementele nutritive.
Drept urmare, in urma procesului de prelucrare a graului si de rafinare a fainii, sunt eliminate in jur de 76 % din vitamine si minerale. Vitamina E, calciul, fosforul, fierul, magneziul si tot complexul, de vitamine B raman in taratele rezultate dupa acest proces.
Faina poate deveni toxica
Faina din bucataria romanilor poate deveni toxica daca este tratata cu dioxid de clor sau bromat de potasiu, substantele care ii asigura culoarea alba.
Oamenii de stiinta au studiat bromatul de potasiu si anunta a ca acesta poate fi cancerigen. Este responsabil de tumorile tiroidiene, precum si cele care apar la nivelul celulelor intestinale si ale ficatului.
Faina alba consumata in exces poate cauza obezitate, dar si afectiuni ale inimii. O alternativa sanatoasa la faina alba este faina integrala sau de secara. Acestea aduc mai multe beneficii organismului si contin o cantitate mica de gluten.
S-a descoperit faptul ca glutenul ajuta la dezvoltarea a aproximativ 55 de boli, printre care boala celiaca, diverse tipuri de anemii, cancer, osteoporoza, sindromul colonului iritabil, lupus, sleroza multipla, dar si boli neurologice, depresii severe, dementa, epilepsie si schizofrenie.
Sursa: www.haihuin2.com