Micul dejun trebuie să fie cea mai consistentă masă a zilei. Este foarte simplu să ne începem ziua cu o gustare sănătoasă, mai ales că avem o mlţime de alimente pe care ne putem baza pentru a ne oferi senzaţia de saţietate până la urmatoărea masă, dar şi pentru a avea doza de energie necesară pentru întreaga zi.

Pentru a avea un regim de viaţă sănătos nu trebuie să ignorăm micul dejun. Fiind cea mai importantă masă a zilei, ea trebuie să fie foarte consistentă, trebuie să ne dea doza de energie de care avem nevoie pentru a fi în formă pe tot parcurul zilei. Dacă peste alte mese mai sărim, peste micul dejun ar fi indicat să nu facem acest lucru. Alimentele pe care le consum dimineaţa trebuie să ne dea doza de energie de care organismal norstu are nevoie pentru a face faţă stresului şi oboselii de peste zi.

 Iată care sunt cele mai bune alimente pe care  ar trebui să le consumăm la micul dejun:

1. Ouăle

Fie că le mănânci fierte, fie că le transformi într-o omletă delicioasă, ouăle conţin 13 nutrienţi esenţiali pentru organism, dar şi proteine. Sunt foarte hrănitoare şi îţi ţin de foame până la următoarea masă. Pe termen lung, acestea te ajută să-ţi menţii silueta şi masă musculară.

2. Cafeaua

Dincolo de a fi un tabiet sau o băutură care te ajută să te pui dimineaţa pe picioare, cafeaua este una din cele mai sănătoase opţiuni pentru micul dejun. Este plină de antioxidanţi şi, consumată în cantităţi moderate, fără frişcă şi zahăr, are multe beneficii asupra inimii şi a funcţiilor cognitive.

În plus, cercetătorii susţin că previne câteva forme de cancer şi te protejează împotriva diabetului de tip 2.

3. Bananele

Aceste fructe sunt un mic dejun excelent, chiar dacă multă lume le evita din cauza numărului mare de calorii. Dimineaţa însă le poţi consuma fără grijă. Bananele sunt pline de fibre, vitamina C şi potasiu, o combinaţie care te ajută să-ţi controlezi tensiunea arterială şi să-ţi menţii silueta sub control.

În plus, bananele sunt cel mai bun energizant natural la care poţi apela ori de câte ori nu te simţi în formă - studiile au demonstrat că sunt chiar mai puternice decât băuturile energizante din comerţ.

4. Grepfruit-ul
Acest fruct este o altă sursă excelentă de vitamina C, potasiu şi fibre, motiv pentru care este considerat unul din cele mai bune alimente pentru slăbit. Dacă mănânci un grepfruit la micul dejun îţi va ţine de foame până la prânz şi vei scăpa de poftele de peste zi.

5. Fulgii de ovăz
Îşi merită din plin reputaţia. Plini de fibre dietetice, fulgii de ovăz sunt extrem de hrănitori şi sunt slabi în calorii. Te ajută să-ţi menţii colesterolul şi greutatea sub control. Îi poţi combina cu banane sau fructe de pădure, pentru un mic dejun ideal, bogat în proteine, carbodihrati şi grăsimi sănătoase.

 

Sursa: foodstory.ro