Medicii şi specialiştii în nutriţie au un avertisment dur pentru populaţie. Potrivit acestora, rafturile magazinelor sunt pline de adevărate „bombe” pentru sănătate. Iată care sunt cele mai toxice alimente din comerţ. Românii trebuie să stea departe de ele, mai ales copiii.
Potrivit celor mai recente studii efectuate de specialişti în domeniul sănătăţii şi nutriţiei, pe lista celor mai toxice alimente se regăsesc produse precum margarina, guma de mestecat, băuturile răcoritoare, dar şi unele dulciuri. Mai mult, datele strânse în ultimii ani arată că alimentele pe care le consumăm au o strânsă legătură cu apariţia obezităţii şi diabetului.
Cei care consumă în mod regulat alimente ce conţin aditivi sintetici pot duce la destabilizarea sistemului imunitar pe care îl păcălesc să producă un număr mai mare de anticorpi. Aceştia vor ajunge, în final, să lucreze împotriva organismului uman, jucând un rol important în apariţia şi dezvoltarea tumorilor canceroase.
Potrivit celor mai recente studii efectuate de specialişti în domeniul sănătăţii şi nutriţiei, pe lista celor mai toxice alimente se regăsesc produse precum margarina, guma de mestecat, băuturile răcoritoare, dar şi unele dulciuri. Mai mult, datele strânse în ultimii ani arată că alimentele pe care le consumăm au o strânsă legătură cu apariţia obezităţii şi diabetului.
Cei care consumă în mod regulat alimente ce conţin aditivi sintetici pot duce la destabilizarea sistemului imunitar pe care îl păcălesc să producă un număr mai mare de anticorpi. Aceştia vor ajunge, în final, să lucreze împotriva organismului uman, jucând un rol important în apariţia şi dezvoltarea tumorilor canceroase.
Margarina, cel mai toxic aliment pe care îl mâncăm
Cercetătorii au conchis că margarina este cel mai toxic aliment disponibil pe rafturile magazinelor. Margarina a apărut în al Doilea Război Mondial, atunci când s-a raţionalizat untul. Produsul a fost îmbogăţit cu tot felul de coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice care formează o adevărată bombă.
Grăsimile sintetice ce nu pot fi arse de organism se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în ţesuturi. Rezulatele pentru inimă, creier şi circulaţia sangvină sunt dezastruoase.
Supă la plic ajută la dezvoltarea cancerului
Banalele supe la plic conţin un exces glutamat de sodiu, E621, adică substanţa care dezvoltă cel mai uşor cancerul. Peste 90% din conţinutul unui plic este mooglutamat de sodiu, adică substanţe care ne dau senzaţia că în supă avem morcov şi pătrunjel, dar nu e deloc aşa.
Gustoasa gumă de mestecat, inamicul numărul unu pentru copii
Guma de mestecat pentru copii este foarte toxică. În producerea ei sunt folosite nu mai puţin de şapte-opt substanţe chimice, cele mai multe nocive. Cine mestecă regulat gumă se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric), precum şi cancerului (950 si E951).
Sucurile, pline de sustanţe nocive
Cele mai multe dintre sucuri conţin acid citric (E330) sub formă de sare de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt printre cele mai periculoase. Coloranţii folosiţi, E102 şi E110, sunt foarte periculoşi.
Dulciurile sunt la fel de dăunătoare. Gemurile din comerţ, bomboanele intens colorate sau zahărul conservat o perioadă lungă sunt la fel de dăunătoare pentru organismul uman. Producătorii au inventat noi denumiri pentru zahăr, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 şi E951), care duce la provocarea a nu mai puţin de 70 de tipuri de boli mortale.
Sursa: www.playtech.ro