În urma unui studiu realizat de Enviromental Working Group (EWG) în care s-a analizat nivelul de pesticide folosit de agricultori, s-a stabilit care sunt cele mai nocive fructe din magazine!

 

Agricultorii obişnuiesc să folosească substanţe chimice pentru a apăra fructele de dăunători, însă acestea devin toxice după tot acest proces.

 

Preferatele verii sunt fără doar şi poate căpşunile. Acestea sunt o bună sursă de antioxidanţi, bogate în vitamine şi minerale. Din păcate, căpşunile din magazine ar conţine cea mai mare cantitate de pesticide şi nu doar că nu aduc beneficii, dar ar fi periculoase pentru sănătate.

 

Rezultatele studiului realizat de EWG sunt de-a dreptul îngrijorătoare: 98% dintre mostrele de căpşuni analizate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide.

 

Merele, piersicile şi nectarinele, periculoase pentru sănătate

După căpşuni, merele ar fi cele mai periculoase fructe: s-a descoperit că mai bine de 40% dintre cele analizate aveau 10 sau chiar mai multe tipuri de pesticide, ba chiar unele dintre ele prezentau urme de la nu mai puţin de 17 variante de chimicale, scrie antena3.ro.

 

De asemenea, tot în cazul acestor fructe s-a găsit cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate.

 

„Podiumul” este completat de piersici, fiind imediat urmate de nectarine, alte două tipuri de fructe care ar putea fi toxice.

 

Experţii sunt de părere că oameni ar trebui să evite să cumpere fructele menţionate din magazine. Ideal ar fi să se opteze pentru fructe proaspete, care provin din surse cunoscute şi care nu sunt tratate cu pesticide.

 

 

 

Sursa: www.viva.ro