Ingrediente
240g apă (o cană)
140g faina (tot o cană)
un vârf de sare
1/2lingurita praf de copt
1lg zahăr
ulei pt prăjit
zahăr pudră
Mod de preparare
Ingredientele sunt pentru 3 persoane, fiecăreia revenindu-i 3-4 bucăţi din delicioasele gogoşi spaniole. Dacă doriţi să faceţi mai multe, vă sugerez să respectaţi aceleaşi cantităţi din această reţetă, dar făcute pe rând, ca să fie mereu calde atunci când sunt servite, deoarece churros sunt cele mai gustoase calde.
Într-o crăticioara pune cana de apă împreună cu o lingură de ulei, sare şi lingura de zahăr şi amesteca bine. Adu până la punctul de fierbere. În timp ce apa fierbe, cu aceeaşi măsură folosită pentru apă, măsoară cantitatea de făină - cantităţile de apă şi faina sunt 1:1. Adăugă praful de copt în făină, şi amestecă-le împreună într-un bol.
Odată ce apa fierbe, ia crăticioara de pe foc, iar într-o tigaie pune ulei cât să-i acopere fundul iar churros să plutească atunci când îi prăjeşti (ca pentru gogoşi).
Încet, toarnă apă fierbinte tot câte puţin în amestecul de făină, amestecând încontinuu cu o furculiţă, până când aluatul este fin, fără cocoloaşe. Ca şi consistenţă aluatul nu trebuie să fie tare, ci mai degrabă ca o pastă fină, lipicioasă.
Bagă aluatul astfel obţinut în maşina pentru biscuiţi spritaţi sau într-un posh şi formează baghete lungi direct în tigaia cu ulei încins. Prăjeşte-i până când devin aurii, după care lasă-i să se scurgă de ulei.
Churros se servesc calzi şi pudraţi cu zahăr, după ce au fost prăjiţi poţi să îi tai în diferite lungimi sau să îi laşi cât mai lungi, copiii se vor distra mâncându-i.(CI)
Churros
19 septembrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Hamburgerul de quinoa, alternativă la carnea roşie
(16 noiembrie 2015)
243 vizualizări
Alimente care protejează creierul
(13 ianuarie 2016)
179 vizualizări
Efectele nebănuite ale porumbului fiert
(3 august 2015)
233 vizualizări
Ghidul Michelin: cum a ajuns un producător de anvelope să publice cel mai cunoscut ghid de restaurante din lume
(24 ianuarie 2017)
465 vizualizări
Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci mămăligă
(17 februarie 2016)
1203 vizualizări
Ce boală gravă ascunde pofta exagerată de ciocolată
(14 septembrie 2015)
262 vizualizări
Sumacul, condiment cheie in bucataria orientala
(30 iunie 2019)
515 vizualizări
Drojdia de bere, printre cele mai sănătoase alimente
(24 decembrie 2014)
501 vizualizări
Pericolul din coaja de lămâie
(19 decembrie 2014)
190 vizualizări
Salata verde din supermarket, mai periculoasă decât un hamburger
(9 ianuarie 2015)
290 vizualizări
A cincea ediţie a Congresului Internaţional al Vinului - Enofusión are loc la Madrid
(3 februarie 2015)
63 vizualizări
Alimentele purtătoare de noroc pe care trebuie să le mănânci de Revelion
(29 decembrie 2013)
482 vizualizări
Ştii care sunt cele mai poluate fructe şi legume?
(6 februarie 2017)
396 vizualizări
Care este cel mai potrivit spaţiu pentru depozitarea ouălor?
(24 septembrie 2013)
301 vizualizări
Cum a transformat Prinţesa Diana bucătaria regală
(25 februarie 2014)
455 vizualizări
Alimentele unei diete sănătoase
(12 iulie 2013)
229 vizualizări
De ce n-ar trebui sa mai bei apa imbuteliata. Ce alternative ai
(3 august 2020)
151 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole