Ingrediente
240g apă (o cană)
140g faina (tot o cană)
un vârf de sare
1/2lingurita praf de copt
1lg zahăr
ulei pt prăjit
zahăr pudră
Mod de preparare
Ingredientele sunt pentru 3 persoane, fiecăreia revenindu-i 3-4 bucăţi din delicioasele gogoşi spaniole. Dacă doriţi să faceţi mai multe, vă sugerez să respectaţi aceleaşi cantităţi din această reţetă, dar făcute pe rând, ca să fie mereu calde atunci când sunt servite, deoarece churros sunt cele mai gustoase calde.
Într-o crăticioara pune cana de apă împreună cu o lingură de ulei, sare şi lingura de zahăr şi amesteca bine. Adu până la punctul de fierbere. În timp ce apa fierbe, cu aceeaşi măsură folosită pentru apă, măsoară cantitatea de făină - cantităţile de apă şi faina sunt 1:1. Adăugă praful de copt în făină, şi amestecă-le împreună într-un bol.
Odată ce apa fierbe, ia crăticioara de pe foc, iar într-o tigaie pune ulei cât să-i acopere fundul iar churros să plutească atunci când îi prăjeşti (ca pentru gogoşi).
Încet, toarnă apă fierbinte tot câte puţin în amestecul de făină, amestecând încontinuu cu o furculiţă, până când aluatul este fin, fără cocoloaşe. Ca şi consistenţă aluatul nu trebuie să fie tare, ci mai degrabă ca o pastă fină, lipicioasă.
Bagă aluatul astfel obţinut în maşina pentru biscuiţi spritaţi sau într-un posh şi formează baghete lungi direct în tigaia cu ulei încins. Prăjeşte-i până când devin aurii, după care lasă-i să se scurgă de ulei.
Churros se servesc calzi şi pudraţi cu zahăr, după ce au fost prăjiţi poţi să îi tai în diferite lungimi sau să îi laşi cât mai lungi, copiii se vor distra mâncându-i.(CI)
Churros
19 septembrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Avocado, ingredientul perfect pentru un mic dejun sănătos
(25 aprilie 2014)
159 vizualizări
Reţetă de 1 Decembrie: Fasole cu ciolan
(1 decembrie 2014)
277 vizualizări
Românii preferă berea blondă şi consideră băutul mai multor beri o dovadă de masculinitate
(9 octombrie 2014)
304 vizualizări
De ce trebuie să consumăm aloe vera
(12 mai 2015)
102 vizualizări
Ce alimente neobişnuite provoacă balonare
(27 martie 2017)
691 vizualizări
40 de producători români, la cel mai mare târg internaţional de agricultură ecologică
(5 februarie 2014)
381 vizualizări
Delicatese din Maramureş, dar şi din Turcia şi Grecia, la piaţa de sezon "Crăciunul în Bucate", din Capitală
(12 decembrie 2014)
122 vizualizări
Vinul ieftin, otrava din paharele românilor
(9 februarie 2014)
233 vizualizări
Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase
(29 aprilie 2017)
387 vizualizări
10 paşi simpli, de la începător la „connoisseur” de vin
(19 iunie 2017)
239 vizualizări
Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul
(30 aprilie 2017)
353 vizualizări
Micul dejun - cea mai importantă masă a zilei!
(4 august 2013)
349 vizualizări
Efectele nebănuite ale porumbului fiert
(3 august 2015)
215 vizualizări
Retailerii incep retragerea brandului Nutella din supermarketurile din Italia
(14 ianuarie 2017)
233 vizualizări
Frigărui asortate
(24 octombrie 2013)
114 vizualizări
Reciclează cojile de la fructe şi legume
(16 iulie 2013 - Clara ION)
170 vizualizări
VIDEO Fructe şi legume proaspte: o alimentaţie de nota 10
(15 octombrie 2023)
168 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole