Apa nu trebuie să vă lipsească din meniul zilnic. Beţi cel puţin 2,5 litri de apă şi chiar mai mult, dacă depuneţi efort fizic. Dacă beţi apă rece, nu uitaţi că aceasta se elimină mai repede prin transpiraţie, pe când cea caldă sau la temperatura camerei este asimilată mai bine, prin urmare veţi fi mai bine hidratat.
Consumaţi fructe şi legume cât mai colorate (morcovi, ardei gras roşu, roşii, pătrunjel, broccoli, porumb). Acestea conţin vitaminele A, C şi E, precum şi alţi antioxidanţi, care ne protejează pielea de efectele nocive ale razelor soarelui. Mâncaţi fructe şi legume care vă hidratează: ţelină, castraveţi, căpşuni, pepene, măr şi caise. Acestea nu numai că vă potolesc setea, dar vă oferă şi vitaminele şi mineralele de care aveţi nevoie.
Evitaţi grăsimile şi prăjelile. Este bine să evitaţi preparatele bogate în grăsimi şi prăjelile pentru că au mai multe calorii şi au un efect termic asupra organismului (cresc uşor temperatura corpului), precum şi pe cele sărate (mezeluri, brânzeturi fermentate), pentru că duc la retenţia de apă.
Cele mai bune pentru sezonul cald sunt meniurile uşoare. Ideale pentru micul dejun sunt cerealele integrale, iaurtul, brânza proaspătă de vaci şi ouăle fierte, pentru prânz, supele şi ciorbele de legume cu zarzavaturi, carnea de pui, de vită şi peştele, orezul cu legume, mâncarea de păstăi, iar pentru cină, salatele în diverse combinaţii (roşii şi mozzarella, de ton, orientală, cu iaurt şi castraveţi etc.) sau legumele la grătar.
Igiena în timpul mesei ţine bolile departe. Multe dintre îmbolnăviri, inclusiv cea cu „bacteria ucigaşă” (E. coli), ar putea fi prevenite dacă respectăm regulile elementare de igienă. De aceea, spălaţi-vă cât mai des pe mâini. De asemenea, spălaţi sub jet puternic de apă legumele şi fructele.
Alimentaţia corectă pentru perioada de vară
26 iunie 2013




Din aceeaşi categorie:
Sâmburele de avocado, mai sănătos decât fructul
(22 ianuarie 2015)
425 vizualizări
Ciorbă de burtă
(18 octombrie 2013)
327 vizualizări
Ciocolata neagră, benefică pentru organism
(14 iulie 2013 - Clara ION)
277 vizualizări
Supa crema de ciuperci
(8 noiembrie 2013)
348 vizualizări
Cele mai interesante lucruri pe care nu le ştiai despre sare
(18 iulie 2016)
782 vizualizări
Sfecla roşie, minunea din bucătărie
(13 noiembrie 2016)
715 vizualizări
Porumbul, plin de vitamine
(29 iulie 2014)
148 vizualizări
Un celebru ghid culinar franţuzesc a făcut primul top al restaurantelor din România
(29 aprilie 2018)
902 vizualizări
Produsele de patiserie, popcornul şi mezelurile vor dispărea de pe piaţă până în 2021
(7 mai 2019)
520 vizualizări
Cancerul la sân poate fi prevenit cu broccoli
(13 decembrie 2015)
391 vizualizări
De ce alcoolul te adoarme, apoi te face mai alert?
(14 mai 2017)
631 vizualizări
Cinci alimente bune pentru protejarea ficatului
(27 octombrie 2014)
236 vizualizări
Salata de cartofi, o cină gustoasă
(21 iulie 2013 - Clara ION)
375 vizualizări
Un român aruncă anual circa 250 kg de alimente
(7 aprilie 2016)
300 vizualizări
Tu ştii ce mănânci? Citeste pe etichetă!
(17 august 2018)
95 vizualizări
Cojile de nuci, miracol pentru sănătate
(20 octombrie 2014)
556 vizualizări
Alimente care protejează creierul
(13 ianuarie 2016)
177 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole