Dacă acum un an cineva îmi spunea că ajungem în situaţia să ne bată Voluntariul, fără drept de apel, îl trimiteam la Voila, la tratament. Între timp s-a spart buba fotbalului ploieştean şi a început să curgă puroiul. În loc de titlu, la Petrolul a venit DIICOT-ul. În loc de Europa a venit ANAF-ul, în loc de bucurii fotbalistice, a venit insolvenţa. Uşor, uşor, au început să plece jucători, antrenori, membrii din staf, rămânând un mare NIMENI !

Bun, am înţeles greutăţile şi am sperat că patronii vor avea decenţa să îşi ceară scuze Ploieştiului prin vânzarea clubului. Ba la arabi, ba la magnaţi ai petrolului, ba la grupuri de investiţii, ba la mama dracului ! Preţuri pe piaţă, ca la balamuc. Milioane cerute pentru un mare nimic. Până la urmă, se vindea numele echipei, pentru că, în rest, nu exista NIMIC de vânzare la Petrolul deoarece minţi bolnave după bani au dus acest club într-o gaură neagră de unde nu se mai vede nicio ieşire.

Avem nevoie de suporteri, Petrolul trăieşte prin asta!” au declarat mieros echipierii galben-albaştri, de parcă suporterii s-au îndepărtat de echipă fără motive. „Nu putem juca pe Ilie Oană pentru că e gazonul prost şi nu putem construi !” au răsunat scuzele construite chiar de la conferinţele de presă ţinute înaintea meciurilor, anticipând mereu jocurile dezastruoase ale petroliştilor. Scuze, acuze, toate confuze.

Nimeni de la club nu a avut decenţa să spună, bărbăteşte : „Am încercat nişte tunuri la Ploieşti ! La început ne-au ieşit, apoi a venit DIICOT-ul şi ne-a cam încurcat socotelile. Aşa că plecăm şi lăsăm alţi „investitori” să continue !”. Noooo, nici vorba de aşa ceva. Mai bine să moară clubul decât sa renunţăm. Ce Ploieşti, ce tradiţie, ce demnitate, ce suporteri ? După noi, potopul !

Astăzi aţi semnat cu mâna voastră o sentinţă dureroasă : Ploieştiul nu vă mai vrea ! Aţi reuşit să târâti numele clubului în scandaluri străine istoriei noastre şi să faceţi din jocul de fotbal un circ pe care numai voi îl mai înţelegeţi. Aţi stabilit azi o contraperformanţă pe care nu ştim cum să o explicăm. Cum să explicăm că în timp ce noi trăim prin victoria împotriva englezilor de la Liverpool din toamna lui 1966, celebrată în fiecare an,  în toamna lui 2015 ne umileşte Voluntariul pe un teren cu iarba ca la biliard ? Azi ce scuze mai găsiţi ? Nu mai căutaţi că oricum nu vă mai crede nimeni ! Sunteţi penibili!

Aşa că, azi aveţi ocazia, ca nesiliţi de nimeni şi VOLUNTARI, să plecaţi de unde aţi venit ! Lăsaţi-ne să ne plângem soarta singuri şi să vedem cum ne-om descurca. Pentru că pe noi, spre deosebire de voi, ne interesează!