Premierul s-a lăsat aşteptat aseară câteva zeci de minute la ceremoniile dedicate Zilei Regalităţii, organizate la Palatul Elisabeta. În cadrul evenimentului, Principesa Maria a fost decorată cu Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce, iar apoi a avut loc un dineu. Premierul s-a scuzat afirmând că a avut de muncă şi că familia regală a ştiut de întârziere.

Casa Regală stabilise că ceremonia de decorare a Principesei Maria va începe la ora 19:00, însă totul a fost decalat, în speranţa că va ajunge şi premierul Victor Ponta.

Şi dineul oficial de după a fost întârziat din acelaşi motiv. Oaspeţii au încercat să îşi găsească ocupaţie, însă în cele din urmă au luat loc la masă. După aproximativ 40 de minute şi-a făcut apariţia şi premierul, iar Principele Radu şi-a putut susţine discursul.

Premierul susţine însă că nu a încălcat protocolul regal.

"Nici vorbă de aşa ceva. Am primit de la Alteţa Sa Regală permisiunea de a şi munci, şi după aceea de a veni la eveniment, pentru că cineva trebuie să se ocupe şi de asta", a spus Victor Ponta.

La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ministrul Agricultuii, Daniel Constantin, şi fostul premier Victor Ciorbea.