Într-o perioadă în care Ploieştiul merge din rău în mai rău, iar Andrei Volosevici pare că nu reuşeşte să descopere echilibrul necesar pentru o conducere profesionistă a municipiului reşedinţă de judeţ, apare prima ofertă electorală pentru viitoarele alegeri locale.

Avocatul George Botez, consilier local, şi unul dintre puţinii aleşi care critică (cu argumente pertinente) iniţiativele primarului liberal Andrei Volosevici şi-a anunţat intenţia de a candida la postul de primar al Ploieştiului.

„Pentru Ploieşti trebuie să apară o echipă corectă, care să nu fie aleasă neapărat pe considerente politice, ci pe o ofertă managerială aptă să ducă la redimensionarea oraşului. Vorbesc cu foarte mulţi oameni care au idei şi le spun să vorbească cu primarul. Unii se duc, alţii nu. Dintre cei care se duc, unii se întorc şi spun <am fost, şi?>. Eu ce să le fac? La alegerile următoare, când voi candida eu la postul de primar, să ştie pe cine să voteze. Lăsând la o parte intenţia mea, este momentul ca pe liste să fie trimişi oameni care au competenţe şi ca primarul să fie ales dintr-o pleiadă de manageri”, a declarat George Botez în emisiunea Actualitatea LIVE, moderată de jurnalistul Victor Preda.

Botez a criticat şi modul în care au fost votate tarifele majorate ale noului contract de curăţenie căi publice, tarife pe care nu le-a votat, neparticipând la şedinta de Consiliu Local convocată de urgenţă de primarul Volosevici, deşi ştia de trei luni că a fost reziliat contractul cu Rosal. 

„Mi se pare inadmisibil să convoci o şedinţă extraordinară cu două ore înainte şi să livrezi materialele cu un sfert de oră înainte de începere. Direcţia Economică a Primăriei spune că mai are 3,7 milioane de lei alocaţi pe tot anul pentru activitatea de curăţenie, nu ştiu dacă aceste sume ajung. Dacă unele tarife sunt mai mari decât cele agreate cu fostul operator, mă întreb de ce s-a ajuns aici. Am spus-o şi o mai spun: Rosal nu şi-a făcut treaba la Ploieşti, invocând creşterea cheltuielilor. Au cerut o majorare pe care nu au primit-o, dar care a fost acordată, pe unele articole, unei alte firme. Sper ca cei care au luat această decizie au avut în vedere binele oraşului. Dacă au avut alte elemente în vedere, atunci să le fie ruşine!”, a afirmat Botez

Declaraţiile avocatului George Botez le puteţi urmări AICI