Aleşii PNL Prahova protestează public împotriva negocierilor cu PDL. Deputaţii Graţiela Gavrilescu, Virgil Guran, Paul Dumbrăvanu, Alexandri Nicolae, Sorin Teju, senatorul Ioan Luchian, viceprimarul Iulian Teodorescu şi fostul secretar de stat Bogdan Nica au organizat o conferinţă de presă pentru a trage un semna de alarmă împotriva pericolului de dispariţie a PNL.

„Noi ca liberali suntem împotriva oricărei fuziuni, oricărei comasări cu orice partid. Nu puteam accepta ca PNL să îşi piardă identitatea celor 139 de ani. Nu putem să fim de acord ca după atâtea sute de ani, partidul să dispară, vom lupta pentru identitatea noastră politică: Marea majoritatea a liberalilor nu este de acord cu aşa ceva”,  a declarat Graţiela Gavrilescu.

Parlamentarii liberali au evitat să îşi atace colegii de partid sau liderii partidului, dar au afirmat că nu acceptă modul în care se comunică în interiorul PNL. Viceprimarul Iulian Teodorescu a declarat că la Congresul PNL de la finalul lunii iunie, liberalii prahoveni vor solicita revenirea la Statutul partidului din anii 90, statut care prevedea ca toate deciziile să fie luate prin consultarea aleşilor locali ai PNL. Teodorescu cere revenirea la principiile liberale care nu mai apar în actualul Statut, principii care făceau referire la competiţie, la pregătirea profesională şi la ideile liberale.

„Nu este normal ca doi trei oameni să decidă şi să ni se spună că „aşa s-a stabilit de la Bucureşti”. PNL este un partid democratic şi trebuie să redevină o formaţiune politică în care părerile sunt ascultate”, a spus şi deputatul Virgil Guran.

Senatorul Ioan Luchian, fost preşedinte al PNL Prahova, a declarat că este împotriva unei fuziuni prin care denumirea, sigla şi statutul partidului să dispară peste noapte. Luchian a rugat conducerea partidului să ţină cont de părerea parlamentarilor prahoveni. „Trebuie să fim ascultaţi pentru că mulţi dintre noi am muncit pentru partid încă din 1990 încoace. Nu este normal ca munca noastră, a liberalilor de rând să fie luată în râs. Acesta nu este un protest împotriva unei persoane sau împotriva partidului, ci un semnal de alarmă”, a spus Luchian.

Deputatul Alexandri Nicolae s-a plâns de faptul că deşi Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, face parte din delegaţia care negociează cu PDL, echipa liberală prezentă la întâlnirea cu democraţii şi-a depăsit mandatul pe care l-a primit de la Delegaţia Permanentă.

„Sunt liberal din 1998, am venit aici printr-o fuziune cu Partidul Alianţei Civice şi nu pot fi de acord ca PNL să dispară peste noapte. Nu este normal ca singurul partid istoric care mai funcţionează în România să dispară fără a fi întrebaţi şi membrii de rând”, a spus Nicolae.

O notă discordantă a făcut-o deputatul Paul Dumbrăvanu care a afirmat că el nu doreşte nicio alianţă cu PDL, partid pe care la catalogat ca fiind "urmaşul FSN", uitând că este parlamentat în urma unei alianţe cu un partid provenit tot din FSN.

Suntem curioşi dacă vocea celor şase parlamentari va fi ascultată de către liderii centrali ai partidului. Cei şase au spus că nu au discutat şi cu alţi colegi din ţară, ci doar au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra unei situaţii care nu poate fi acceptată.