PDL a depus duminică, la Biroul Electoral Central, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, Monica Macovei precizând că în mandatul care se încheie reprezentanţii PDL în PE au muncit dublu faţă europarlamentarii PSD şi PNL la un loc.

"Criteriul de bază care a stat la baza acestei liste este competenţa, avem, sunt convins, cea mai bună listă de candidaţi pentru Parlamentul European, pe ea figurând oameni cu foarte multă experienţă în PE care au dovedit acolo că apără interesele României, că-i apără parcursul european (...) Lista este condusă de domnul Stolojan, europarlamentar cu multă experienţă, urmat de doamna Monica Macovei - despre care nu eu, ci colegii din PE spun că a fost cel mai bun europarlamentar", a afirmat Blaga.

El a menţionat că pe listă se mai află Traian Ungurean, Marian Jean Marinescu şi Daniel Buda.

Blaga a precizat că lista de candidaţi pentru europarlamentare a fost însoţită de circa 300 de mii de semnături de susţinere.

Preşedintele PDL a afirmat că mizează pe obţinerea unui scor de aproximativ 20%, astfel încât să obţină 7-8 mandate de europarlamentari.

De asemenea, Monica Macovei a declarat că europarlamentarii PDL s-au dovedit în mandatul care se încheie cea mai performantă dintre delegaţiile româneşti.

"Delegaţia PDL a avut 60 de rapoarte, legi, descărcări de gestiune, aproape dublu decât delegaţiile PSD şi PNL la un loc, care în total au 32. Asta arată că deja am dovedit prin fapte, şi ca atare nu facem promisiuni deşarte. Am lucrat, am dovedit, vom face în continuare la fel. Sigur, apărăm interesele României în UE, eu îmi doresc ca România să rămână pe direcţia Vest, să fie respectată, să aibă onoare în UE", a susţinut Macovei.

Totodată, Theodor Stolojan a anunţat că duminica viitoare va avea loc lansarea oficială a candidaţilor PDL pentru Parlamentul European, precum şi platforma electorală.

"În această platformă electorală noi arătăm foarte clar trei obiective strategice pe care le vom promova şi apăra în PE, pe baza valorilor europene şi a principiilor europene. Vom apăra şi promova interesele românilor ca cetăţeni europeni şi ale României ca stat membru UE, în al doilea rând vom susţine parcursul european al Republicii Moldova şi vom milita pentru reînnoirea Parteneriatului Estic cu celelalte cinci state foste în Uniunea Sovietică, şi în al treilea rând, vom participa la toate iniţiativele şi vom promova dezvoltarea integrării europene care corespunde întru totul cu interesele cetăţenilor români şi ale României", a afirmat Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat că va participa la campania pentru europarlamentare "umăr la umăr" cu candidaţii PDL.

La depunerea candidaturilor PDL pentru europarlamentare au mai luat parte secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, precum şi Ioan Oltean, Raluca Turcan, Alexandru Nazare, Roberta Anastase, Sulfina Barbu.

SURSA: Mediafax