Fostul premier Adrian Năstase îl consideră vinovat pentru aglomeraţia de pe DN1 pe Traian Băsescu. Năstase susţine că  aglomeraţia de pe DN 1, din zona Braşov-Comarnic, nu ar mai fi existat astăzi dacă alegerile din 2004 ar fi avut alt deznodământ sau dacă administraţiile de după 2004 ar fi continuat proiectele din perioada 2000-2004.

"Constructia unei autostrazi, evident, se impune. Mi-am, adus aminte insa de o declaratie halucinanta pe care Traian Basescu o facea in 2005. Acesta vorbea atunci despre Coridorul IV paneuropean care ar fi fost “deviat” de catre guvernul pe care il conduceam astfel incat autostrada sa treaca pe la Cornu. Era vorba de contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, semnat in 2004, cu compania Vinci. Va mai amintiti? Inutil sa precizez ca autostrada viza portiunea din munti, de la Comarnic la Brasov. Oare Traian Basescu nu stia acest lucru?

Din pacate, proiectul de autostrada, semnat cu compania franceza Vinci, a fost anulat in 2005, imediat dupa venirea lui Traian Basescu la putere. Si a doua oara, in 2010, a fost anulat – un alt contract, pentru acelasi segment de drum, tot cu compania Vinci – dupa al doilea naufragiu al lui Basescu.

Cred ca e inutil sa spun ca, daca la finalul anului 2004 lucrurile stateau altfel, astazi am fi circulat deja pe aceasta autostrada. Si cand spun altfel, nu ma refer neaparat la un alt deznodamant al alegerilor, ci la o minima intelepciune si responsabilitate din partea noului “regim” de a continua proiectele bune incepute in perioada 2000-2004", scrie Adrian Năstase pe blogul personal

Dacă acum se invocă lipsa finanţării, în 2004 nu ar fi existat o asemenea problemă, datorită relaţilor româno-franceze şi a condiţiilor economice, mai susţine fostul premier. "Anii au trecut… si acum putem sa circulam, in schimb, pe facebook, ajutati de companiile Vodafone si Orange", concluzionează Năstase.