PDL Prahova se mută joi la Plopeni pentru a-şi alege conducerea judeţeană.

Conducerea organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal a luat decizia de organiza alegerile interne în Casa de Cultură a oraşului Plopeni. Cu această ocazie 450 de delegaţi din cele 104 de organizaţii locale se vor întruni în sala respectivă. Motivul invocat de reprezentanţii PDL pentru alegerea Plopeniului, în detrimentul Ploieştiului, a fost lipsa unei săli încăpătoare în seara de joi, sala Casei de Cultură a Sindicatelor fiind deja închiriată.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene nu a putut oferi informaţii legate de eventuale contracandidaturi la conducerea filialei: „Cred că sunt foarte explicit dacă spun că toate funcţiile sunt dublate. Altceva nu vă pot spune mai mult“, a declarat Eugen Ionică.

Până în acest moment nu s-a anunţat nicio contracandidatură la şefia organizaţiei judeţene, iar Roberta Anastase pare să îşi câştige un nou mandat, în ciuda rezultatelor dezastruoase ale PDL Prahova la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

Evenimentul se va bucura de prezenţa preşedintelui partidului, Vasile Blaga, care este invitat de onoare.

Evenimentul pare organizat în mare pripă şi cu dorinţa liderilor democrat-liberali de a fi cât mai departe de Ploieşti dar mai ales, cât mai singuri.