Partidul Naţional Liberal a deschis o carte de condoleanţe în memoria lui Mircea Ionescu Quintus, la sediul central al partidului din Aleea Modrogan nr. 1.

„În memoria preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, va fi deschisă o Carte de condoleanţe la sediul central al Partidului Naţional Liberal (Aleea Modrogan, nr.1), pentru toţi cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu seniorului liberal şi să transmită un gând bun familiei îndoliate”, anunţă PNL.

Cartea de condoleanţe va fi deschisă duminică şi luni între orele 10.00 - 18.00.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a încetat din viaţă vineri, va fi înmormântat luni, la Cimitirul Viişoara din Ploieşti.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al liderului liberal va fi depus, duminică la prânz, la capela Bisericii Buna Vestire din Ploieşti.

Ultimul eveniment public la care a participat a fost ceremonia de la Palatul Cotroceni, care a avut loc în 17 martie. Seniorul liberal a fost decorat de preşedintele Iohannis cu Ordinul "Steaua României" în grad de ofiţer, fiind al treilea preşedinte care i-a oferit o distincţie, după Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

El a luat parte, tot în luna martie, şi la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, unde liberalii au stabilit calendarul şi regulile alegerilor interne din partid. „Sunt membru al PNL de 80 de ani. Împreună cu tatăl meu am trăit 100 de ani în acest partid. Nimic nu mi-a putut clinti sau mişca în vreun fel adeziunea la el şi încrederea în el. Abia aştept momentul în care să felicit pe următorul preşedinte, pe noul preşedinte al PNL, să-l asigur de sprijinul meu şi să vă asigur pe toţi care luptăm pentru victoria PNL”, le-a spus seniorul liberal mai tinerilor săi colegi.