Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru asigurător pe averea fostului primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, adus, miercuri, din penitenciar la DNA Ploieşti, în dosarul în care este cercetat alături de fostul lider al PNL Vasile Blaga, scrie News.ro

Gheorghe Ştefan a fost adus la DNA Ploieşti pentru îndelinirea formalităţilor legale privind sechestrul asigurător în dosarul în care este cercetat alături de Blaga, au declarat surse judiciare.

Ştefan a fost adus la sediului DNA, în jurul orei 10.00, cu o dubă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Gheorghe Ştefan a mai fost audiat la DNA Ploieşti şi în 3 octombrie, în acest dosar.

În 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploieşti, iar ulterior procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011-2012, când era secretar general al PDL. 

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Gheorghe Ştefan este pus sub urmărire penală în acest dosar pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012, Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

Gheorghe Ştefan l-ar fi informat atunci pe Blaga că vrea să obţină bani pentru PDL prin intermediul directorului unei companii naţionale din domeniul energiei. Compania naţională ar fi încheiat contracte de achiziţii servicii şi produse IT, prin licitaţii truncate, cu firma lui Horaţiu Berdilă, iar acesta ar fi transferat la PDL, din acele contracte, între 10 şi 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat. În acest fel, Gheorghe Ştefan ar fi primit pentru el şi pentru PDL aproximativ 25 de milioane de lei, potrivit procurorilor.

La începutul lunii octombrie, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul ”Microsoft”, în urma unei decizii a instanţei supreme.

SURSA: News.ro