La şedinţă au fost prezenţi doar nouă parlamentari. Reprezentanţii PSD au lipsit, iar de la PNL a fost prezent doar Ludovic Orban.

 

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat după această şedinţă că va comunica guvernului moţiunea de cenzură. A mai precizat că toate semnăturile depuse pe moţiunea de cenzură online de parlamentarii USR PLUS şi AUR au fost depuse şi fizic la cabinetul lui şi niciun parlamentar nu şi-a retras semnătura.

 

Principalele declaraţii ale lui Ludovic Orban:

 

  • Împiedicarea prezentării şi refuzul de a dezbate o moţiune deja depusă sunt contrare Constituţiei.
  • Voi comunica guvernului moţiunea de cenzură.
  • Am primit la cabinet toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii, acele semnături transmise online anterior. Nu există nicio cerere de retragere a vreunei semnături.
  • Minimum un sfert dintre parlamentari au depus moţiune, astfel că demersurile trebuie să continue conform Constituţiei.
  • Voi încerca să convoc un biroul permanent reunit pentru a stabili calendarul.
  • Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat înainte de şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere, că înştiinţarea privind înregistrarea moţiunii de cenzură va fi trimisă azi către Guvern.

 

”Astăzi vom trimite către guvern această înştiinţare. E o obligaţie legală în baza regulamentului, e obligaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor de a informa Guvernul. Eu sunt şocată de această situaţie în care colegii de la PSD şi PNL blochează un drept constituţional, acela de a depune o moţiune de cenzură”, a spus Dragu.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro