DNA cere Parlamentului aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov. Acesta şi-a scris demisia după ce procurorii l-au chemat la primele audieri, iar astăzi a pierdut mandatul de ministru. Premierul urmează să numească un nou şef la Finanţe după ce mâine va avea consultări cel mai probabil şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă pe vremea când era primar al oraşului Slatina.

Darius Vâlcov a aflat că este inculpat în dosarul de trafic de influenţă instrumentat de procurorii anticorupţie. La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Vâlcov a preferat să vorbească despre noul Cod Fiscal, şi nu despre dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Între timp, premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia lui Vâlcov din Guvern.

Procurorii ceruseră Parlamentului să avizeze reţinerea şi arestarea lui Darius Vâlcov. Documentele au plecat spre Ministerul Justiţiei, de unde vor ajunge la Senat.

Darius Vâlcov este acuzat că, în schimbul sumei de 2 milioane de euro, ar fi influenţat membrii comisiei de licitaţii în vederea câştigării dreptului de a efectua lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. Lucrările erau legate de îmbunătăţirea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din respectivele localităţi.