Partidul Social Democrat va depune moţiune de cenzură doar dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale, respectiv alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin.

 

“PSD nu va face o opoziţie aşa cum a făcut PNL sau USR în ultimul an, adică nu vom hărţui Guvernul doar de dragul de a avea scandal politic. Nu vom depune moţiuni de cenzură doar de dragul de a avea o moţiune de cenzură, vom face opoziţie doar dacă vor fi lucruri neconstituţionale pe care le vom constata.

 

Vom depune moţiune de cenzură, de exemplu, doar dacă Guvernul va veni să îşi asume răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale. Dacă îşi va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat vom depune sesizare la Curtea Constituţională pentru a arăta greşelile pe care le face PNL la guvernare”, a spus vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

 

El a amintit că PSD va sesiza luni CCR cu proiectele privind modificarea legilor Justiţiei şi abrogarea ordonanţei de urgenţă 51/2019, pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea săptămâna trecută.

 

Recent, şi UDMR a ameninţat că dărâmă Guvernul PNL dacă acesta îşi asumă răspunderea pe votul în 2 tururi.

 

Duminică, senatorul USR Florina Presadă a afirmat că va propune Comitetului Politic al USR retragerea sprijinului acordat Guvernului Orban dacă, în această săptămână, nu anunţă ″o măsură clară de revenire la alegerea primarilor în două tururi şi ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea din Codul administrativ a pensiilor speciale pentru primari″.

 

La rândul său, preşedintele Pro România Victor Ponta a afirmat pe Facebook faptul că PNL nu are niciun interes să promoveze alegerera primarilor în 2 tururi, deoarece liberalii ”deţin acum ‘puterea’ şi preferă acest sistem electoral care îi avantajează (primarii lor au prima şansă şi vor ‘transfera’ mulţi primari de la PSD/ miniştrii, prefecţii, toţi ceilalţi reprezentanţi ai statului vor acţiona pentru ei)”.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro