Cel puţin 140 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris,în şapte locuri diferite din oraş. Cele mai multe dintre victime, peste 100 potrivit unor surse poliţieneşti, au fost ucise în atacul dintr-o sală de spectacole din Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal..

Trei explozii, comise de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din sectorul Bataclan (arondismentul XI), străzile Charonne, Bichat, al restaurantul Le Petit Cambodge, precum la Fontaine au Roi, la intersecţia cu Faubourg-du-Temple. Trei terorişti au intrat într-o sală de spectacol în timpul unui concert la care participau aproape 1.500 de oameni şi au deschis focul, ucigând aproape 100 de persoane.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande a anunţat că a fost declarată starea de urgenţă pe întreg teritoriul ţării şi au fost închise frontierele. „Noi îi vom lăsa să ne sperie. Vom purta această luptă şi va fi nemiloasă” , a declarat el, după ce a mers la locul tragediei de la Bataclan.

Nu este clar câţi terorişti şi câţi ostatici erau în sala de concerte. Conform unor surse, teroriştii s-au aruncat în aer în momentul intrării forţelor de ordine, provocând un carnagiu printre sutele de ostatici. Alţi ostatici au murit în schimburile de focuri dintre forţele speciale şi alţi terorişti.

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei, în contextul atentatelor de la Paris.