Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, miercuri, iertare românilor pentru greşeala pe care a făcut-o numindu-l în funcţia de premier pe Sorin Grindeanu, afirmând că nu îi vrea răul fostului premier, ci "îi doreşte să fie foarte atent şi să aibă grijă".

"În primul rând vreau să îmi cer iertare tuturor românilor pentru greşeala pe care am făcut-o, în sensul că ar fi trebuit să discutăm mai mult în partid despre variantele de prim-ministru. (…) Ca şi garanţie (pe care o voi oferi-n.r.) vor fi discuţiile care se vor purta în zilele următoare până când vom ajunge la o propunere unică pentru a merge la Cotroceni", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat ce garanţie le va da românilor că PSD nu îşi va mai da jos propriul guvern.

Liviu Dragnea a afirmat că a crezut în Sorin Grindeanu şi că nu îi vrea răul, ci "îi doreşte să fie foarte atent şi să aibă grijă".

"Repet, am crezut în acest om, nici acum nu am nici un fel de problemă personală cu el, nu îi doresc răul, îi doresc să fie foarte atent şi să aibă grijă în continuare", a spus Dragnea.

Întrebat dacă i-a trecut "usturimea", Dragnea a răspuns: "Nu a trecut".

Liderul PSD a susţinut, luni, că va propune, după ce moţiunea de cenzură va fi adoptată, mai multe variante de premier, care vor fi supuse votului Comitetului Executiv Naţional, el adăugând: "şi acum simt usturimea de la o singură variantă".