Fostul lider PNL Crin Antonescu a declarat că, în opinia sa, şansele lui Klaus Iohannis în cursa electorală pentru Cotroceni sunt ”considerabile” şi că au crescut, ţinând cont că greşelile lui Victor Ponta şi ale celor din jurul acestuia sunt considerabil mai mari decât cele ale lui Iohannis. Întrebat dacă s-a mai gândit în privinţa implicării în campania lui Klaus Iohannis, Crin Antonescu a declarat că nu s-a gândit şi că nu se va implica în campania liderului PNL.

”Nu am avut discuţii sau negocieri cu domnul Iohannis”, a mai spus Antonescu.

El a precizat că a avut mai multe discuţii cu Vasile Blaga, ca şi cu alţi colegi, ceea ce este un lucru normal.

Întrebat dacă mai aşteaptă să îl convingă profilul lui Klaus Iohannis, Crin Antonescu a replicat sec: ”Nu”. El nu a dorit să mai facă alte comentarii pe acest subiect.

Antonescu a menţionat însă că şansele ca Iohannis să câştige alegerile sunt ”considerabile”.

”Este o bătălie, acum cred că este clar pentru toată lumea şi care va fi turul doi şi cine va participa la el. Cred că este o bătălie deschisă. Domnul Ponta a pornit favorit, din diverse motive, dar greşelile făcute de domnul Ponta şi de cei din jurul său sunt considerabil mai mari decât greşelile făcute de domnul Iohannis. În sensul acesta, cred că şansele au crescut”, a comentat Crin Antonescu raportul de forţe înaintea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.