Tema castrării chimice a pedofililor va fi reluată în Parlament, după ce 27 de deputaţi şi senatori PSD au iniţiat un proiect legislativ în acest sens. Castrarea nu este una ireversibilă şi va fi făcută doar după dacă se obţine acceptul celui condamnat. Acesta beneficiază de reducerea pedepsei dacă este de acord cu castrarea chimică. Un proiect asemănător a fost respins în legislatura trecută.

Pedofilii sau persoanele care au săvârşit infracţiuni urmate de moartea victimei pot fi castraţi chimic, se arată într-un proiect legislativ depus de 27 de deputaţi şi senatori PSD. Cei care acceptă şi urmează acest tratament de castrare chimică vor beneficia de reducerea la jumătate a limitelor speciale ale pedepsei

Pesediştii au dat exemple de state unde se practică castrarea chimică, arătând că primul caz a fost înregistrat în 1944 în SUA, iar în Europa, Polonia aplică acest tratament. "Pedofilii şi violatorii trebuie să beneficieze de reabilitare psihologică pentru că au într-adevăr nevoie de ajutor în acest sens, dar trebuie să fie şi motivaţi prin faptul că pedepsele se reduc la jumătate numai dacă acceptă şi urmează tratamentul ce le va inhiba pornirile ce atentează la inviolabilitatea sexuală a unei persoane, inclusiv a minorilor", susţin iniţiatorii.

Iniţiativa deputaţilor PSD nu este prima de acest gen în Parlament. În sesiunea legislativă 2008 – 2012, democrat-liberalii au avut o iniţiativă legislativă similară, dar ea a fost respinsă în forul legislativ.