Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că PNL cere Guvernului să adopte până la 1 mai măsurile privind scăderea CAS cu 5% şi neimpozitarea profitului reinvestit, precizând că în caz contrar liberalii vor depune moţiune de cenzură.

"Decizia PNL este să cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5% şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă nu se va întâmpla, atunci PNL va depune moţiune de cenzură", a spus Antonescu, marţi seară, după şedinţa liderilor liberali.

Antonescu a declarat că după ceea ce a văzut în Parlament la angajarea răspunderii Guvernului, fapt pe care l-a catalogat drept "un simulacru" şi "o glumă", consideră că ar fi neserios ca liberalii să mai iniţieze o moţiune de cenzură.

Antonescu a fost întrebat dacă PNL intenţionează să mai depună o moţiune de cenzură. "După ce am văzut eu astăzi în Parlament, după simulacrul, gluma, care a avut loc azi în Parlament, aproape că mi se pare neserios să mai vorbim despre moţiune de cenzură. Că pentru a depune o moţiune de cenzură trebuie să ai la ce ... dar o să vă spun după", a răspuns Antonescu, înaintea reuniunii Biroului Politic al PNL.

Şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe un program politic a durat 20 de minute, premierul susţinând un discurs de aproape cinci minute.