Săptămâna trecută au apărut două sondaje, care demonstrează că şansele lui Victor Ponta pentru a ajunge la Cotroceni încep să scadă.

Sondaj IRES, institutul lui Vasile Dancu (facut prin telefon, la sfarşitul lunii august şi vândut mai multor clienţi):

Victor Ponta 30 % Klaus Iohannis 28 % Monica Macovei 15 % Popescu Tariceanu 10 % Elena Udrea 8 % Kelemen Hunor 4 %

Sondaj INSCOP (facut pe teren, la comanda PSD): Victor Ponta 34% Klaus Iohannis 29% Monica Macovei 11%  Popescu Tăriceanu 10% Elena Udrea Udrea 9 % Kelemen Hunor 4%

Alegerile prezidenţiale pot fi câştigate de cel care are rezerve în bazinul electoral să mai poată creşte pana in noiembrie.

Victor Ponta nu mai are nici o rezerva. Nu mai are unde sa creasca. A strans deja toţi votantii de stanga din România (30-34%) şi tot este sub scorul partidului (37%). Ar fi trebuit să aiba acum 40-44%. Nu va ajunge nicodată la 51%! Ponta este acum efectiv dus în spate de Ion Iliescu şi de votanţii lui traditionali. Ponta n-a reuşit să aduca nimic în plus pentru PSD (tineri), ci din contra, a mai ros din rezervele partidului. În clipa asta, e inconjurat numai de votanţi de dreapta, sau de votanti anti-partide, care au refuzat să se prezinte la ultimele alegeri, ori şi-au anulat voturile (75%).

Johannis mai poate sa crească, luând o parte din voturile Monicăi Macovei, Călin Popescu Tăriceanu şi din cele ale Elenei Udrea (votanţi de dreapta) şi poate chiar o parte din voturile lui Victor Ponta. Este foarte posibil ca acesta să ia voturi şi din rândul celor anti-partide, el venind cu un nou suflu în mediul politic din România. Sunt mari şanse ca viitorul presedinte al Romaniei să fie Klaus Johannis. (CC)