Şedinţa de consiliu local al municipalităţii ploieştene de miercuri a dat semnalul începerii opoziţiei consilierilor locali liberali faţă de primarul Andrei Volosevici

Au existat momente tensionate în care s-a văzut în mod evident că intre cele două tabere există o ruptură vădită, comunicarea fiind făcută printr-un intermediar, nimeni altul decât …. Roberta Anastase.

Cert este că s-a ajuns la o situaţie pe care nimeni nu o putea anticipa după rezultatul spectaculos obţinut de Volosevici la alegerile locale din 2020, acesta aducând acelaşi rezultat pentru liberali în consiliul local unde au obţinut 13 locuri, cu unul mai puţin decât majoritatea necesară pentru a decide în consiliu.

La şedinţa de miercuri au existat săgeţi ale primarului către consilierii liberali, după cum nici aceştia nu au rămas datori, refuzând să-i avizeze primarului un proiect de hotărâre prin care acesta era împuternicit să voteze în ADI Deşeuri.

După momente tensionate şi două pauze, taberele au găsit un numitor comun, însă echilibrul a fost pur conjunctural şi mai mult de ochii presei.

Poziţia lui Volosevici este clară. După ce a fost făcut KO de Roberta Anastase în “meciul” pentru şefia organizaţiei municipale a liberalilor ploieşteni unde a obţinut doar 15 voturi, faţă de cele 191 de voturi ale Robertei Anastase, acesta şi-a dat demisia din toate funcţiile de partid, rămânând simplu membru. Iar cum în mâna lui Anastase se află cuţitul posibelelor demiteri din rândul consilierilor locali, aceştia s-au repozitionat ( a cata oara ? ) şi l-au părăsit pe Volosevici, jurând credinţă preşedintei organizaţiei.

În mod practic se reeditează situaţia în care s-a aflat primarul liberal Dobre care în ultimul an de mandat a fost în opoziţie cu consilierii locali ai liberalilor, aceştia din urmă nesfiindu-se să îl atace direct pentru a pregăti calea lui…. Volosevici spre scaunul de primar.

Acum se pune următoarea problema : având în spate voturile ploieştenilor, liberalii se joacă cu proiectele municipiului, iar ruptura cu primarul va pune în pericol, din nou, dezvoltarea locală. Interesant este cât de departe va ajunge această luptă şi care va fi noua majoritate în consiliul local, mai ales în condiţiile în care se pare că la conducerea consilierilor locali s-a aşezat viceprimarul Daniel Nicodim, un outsider până mai ieri şi care acum a preluat poziţia de lider legitimat prin votul de partid.

Povestea prietenilor din PNL se reeditează : Volosevici l-a garantat pe Dobre şi a terminat prin a îl distruge politic. Nicodim va proceda la fel ? Nimeni nu ştie şi toată lumea aşteaptă deznodământul. Roberta Anastase decide !