Victor Ponta va deveni, peste câteva ore, candidatul oficial al partidelor de stânga la alegerile prezidenţiale. Peste 6.000 de persoane îl vor aclama la Craiova şi îl vor ruga pe premier să candideze, cel mai probabil pentru a salva România. Nu am înţeles de la ce, dar Ponta va deveni cavalerul pe cal alb, obligat să candideze la preşedinţie şi conform, colegilor de coaliţie, obligat să şi câştige alegerile. Şi ce oraş este mai bun să îţi anunţi oficial candidatura la preşedinţia României, decât Craiova, oraşul lui Mihai Viteazul.

Victor Ponta a intrat în politică datorită lui Adrian Năstase. A fost procuror, dar şi copilot de raliuri. A condus tineretul social-democrat, apoi a intrat în liga mare: preşedinte al celui mai mare partid din România.
Poreclit "micul Titulescu" sau "Pisicuţ", Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, iar mai târziu, numele său a apărut într-un dosar de trafic de influenţă.

Ponta a fost cel care, tot în urmă cu o săptămână, la Călăraşi, a devoalat şi semnificaţia zilei de 29 iulie, când va avea loc Consiliul Naţional al PSD de la Craiova, el arătând că pe 29 iulie 2014 se împlinesc doi ani de la referendumul naţional de demitere a lui Traian Băsescu.
După ce Consiliul Naţional al PSD îl va desemna pe Victor Ponta, în mod oficial, drept candidat la alegerile prezidenţiale, va fi convocat şi Congresul PSD, la începutul lunii septembrie, pentru a valida candidatura.