Alocaţiile dublate pentru copii vor fi plătite începând cu luna iulie, aferente lunii iunie, Ministerul Muncii lucrând însă în acelaşi timp la un pachet de măsuri care să vizeze inclusiv diferenţierea alocaţiilor, pachet finalizat în septembrie-octombrie, a afirmat ministrul de resort, Rovana Plumb.

"Lucrăm la un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile se dau diferenţiat, fie în funcţie de veniturile părinţilor, fie în funcţie de vârsta copilului", a spus Plumb, la Digi 24.

Ea a precizat că fiecare copil va primi "o alocaţie" în baza viitorului pachet de măsuri.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat din nou, la România TV, că alocaţiile pentru copii trebuie "gândite mai ţintit şi mai eficient".

Şeful Guvernului a amintit că, în 2006, Curtea Constituţională a decis că alocaţia trebuie acordată copiilor în mod nediferenţiat, dar a apreciat că acest lucru este acum "ceva depăşit", deoarece în 2015 este "mai multă minte" decât în 2006.

"În baza unei decizii din 2006, Curtea Constituţională a spus <dăm copilului aceeaşi sumă, nu avem voie să punem nicio condiţie>. Eu vorbesc însă despre ceva ce e depăşit, trăim în 2015, avem mai multă minte decât în 2006, societatea se schimbă şi atunci ne gîndim câţi părinţi nu şi-au ridicat niciodată alocaţia de 42 lei şi nu o vor ridica nici pe cea de 84 lei, pentru că au venituri suficiente, precum şi câţi părinţi ridică alocaţia, dar banii nu ajung", a spus Ponta.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care dublează alocaţiile de stat pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Majorarea alocaţiei a fost aprobată recent de către deputaţi, sub forma unui amendament propus de PNL.

Ponta a spus atunci că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.