Liviu Dragnea este noul preşedinte interimar al PSD, el fiind votat, miercuri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al partidului, în defavoarea Rovanei Plumb. Dragnea a primit 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb doar 18. Dragnea şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru interimatul la şefia partidului cu doar o zi înaintea şedinţei CExN.

Liviu Dragnea a declarat, imediat după vot, că va veni cu un plan de acţiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va rămâne preşedintele Consiliului Naţional şi va conduce departamentele PSD. El a mai spus că social-democraţii vor face tot ce le stă în putinţă ca Victor Ponta să rămână premier, acesta fiind susţinut de toţi membrii de partid.

Dragnea, care până acum a ocupat funcţia de coordonator politic, a precizat că a avut o discuţie cu Gabriel Oprea, pe care l-a asigurat de colaborarea PSD şi de faptul că împreună vor asigura guvernarea.

Întrebat în legătură cu faptul că Ponta nu a votat, Dragnea a spus "până la urmă, este o soluţie rabinică".

Victor Ponta a plecat de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD fără să voteze, după ce a susţinut-o pe Rovana Plumb. Ponta a părăsit şedinţa, pe motiv că avea o întâlnire şi se va întoarce.

Noul şef interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, că l-a onorat foarte mult susţinerea preşedintelui de onoare Ion Iliescu, arătând că Victor Ponta rămâne prietenul său şi că partidul va fi condus de o echipă care îl va sprijini ferm pe Ponta.

"M-a onorat foarte mult susţinerea preşedintelui Iliescu, a avut o argumentaţie foarte solidă şi corectă, raţională. Rovana Plumb este preşedinte al CN, domnul preşedinte a spus ca noi să facem o echipă. Preluarea interimară a atribuţiilor să fie asumată de mine, că am o oarecare experienţă", a spus Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional în care a fost ales preşedinte interimar al formaţiunii social-democrate.

El a arătat că Victor Ponta rămâne prietenul său, chiar dacă acesta şi-a anunţat susţinerea pentru Rovana Plumb.