Magistraţii ICCJ au decis să o plaseze pe Elena Udrea în arest la domiciliu. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului scapă, astfel, de arestul preventiv, ea fiind încarcerată în Penitenciarul Târgşor.

Judecătorii au admis solicitarea Elenei Udrea de a i se înlocui arestul preventiv cu o măsură mai uşoară, ea urmând a părăsi în orele următoare Penitenciarul Târgşor pentru a merge la domiciliul său din Bucureşti

Contestaţia Elenei Udrea s-a judecat marţi, însă magistraţii au amânat cu două zile pronunţarea în acest caz.

Elena Udrea  a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.