Perspectiva viitoarei campanii electorale şi mirajul alegerilor locale dau naştere unor dialoguri spumoase ...în mediul virtual.

La aproape o săptămâna de la şedinţa de Consiliu Local în care aleşii PNL au dat pe faţă războiul cu primarul LIBERAL Adrian Dobre, Andrei Volosevici, posibilul candidat PNL la Primăria Ploieşti critică într-o postare pe Facebook aşa zisa lipsă de transparenţă a edilului în cheltuirea banilor publici.

"Situaţia financiară a municipalităţii nu este deloc roz. Nu sunt bani pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile publice până la sfârşitul anului. Ratele la bănci au fost amânate, iar gradul de încasare al impozitelor nu este deloc încurajator.

Din fericire, în urma câştigării unui proces de către SPFL, pe 28 mai 2020 a intrat în contul primăriei o sumă importantă, respectiv 35,8 milioane lei, ca primă tranşă dintr-un total de aproximativ 80 milioane lei.

În şedinţa Consiliului Local din data de 28 mai, consilierii PNL Ploieşti au solicitat să li se comunice cum vor fi cheltuiţi aceşti bani, însă s-au lovit de atacul şi binecunoscutele ironii ale preşedintelui de şedinţă, deşi cererea era perfect legitimă.
În consecinţă, solicit reprezentanţilor executivului ploieştean să încerce un exerciţiu de transparenţă şi să facă public modul în care va fi distribuită această sumă deloc de neglijat, nu de alta dar, dacă nu vă supăraţi, vorbim despre banii ploieştenilor!"


Voalat, Volosevici trimite niscaiva săgeţi şi spre avocatul George Botez, preşedintele şedinţei CL Ploieşti, iar consilierul local nu a putut să rămână fără replică. Botez îi readuce aminte candidatului Volosevici şi faptul că el a garantat candidatura lui Adrian Dobre la Primăria Ploieşti.

"Un anume candidat la Primaria Ploiesti care intentioneaza sa se intoarca pentru a plati datoriile pe care le-a facut in contul Ploiestiului in mandatul sau anterior a inceput sa miste pe retelele de socializare si sa isi regleze conturile cu colegul sau de partid, actualmente primar la Ploiesti ! Nu imi cereti nume,ca nu dau ! Si cum acest razboi fratricid se poarta prin intermediul unor consilieri locali de mare onoare si caracter ( pe principiul : sunt cu cel care imi ofera mai mult ), susnumitul s-a gandit el ( cu capul lui ) ca subsemnatul am fost arogant si nepotrivit ironic atunci cand le-am spus, ca presedinte de sedinta in consiliul local, brutusilor galbeni sa termine cu circul in sedinta si sa intrebe primarul in particular ce ar vrea sa faca cu banii Ploiestiului, urmand sa discutam in comisii. Nu de alta, dar le luai spumele gandirii cu polonicul de pe podeaua stabilimentului !

Ei, bine, acest domn a mai gasit de cuvinta sa faca apel la administratia locala sa fie transparenta, de parca el si primarul nu ar imparti aceeasi camera in sediul partidului !

Lasand la o parte faptul ca am devenit paratraznet intre Adrian Dobre ( sa traiti, dom' primar !) si domnul " Sustin Adrian Dobre, colegul meu din copilarie, mama ce bun e de primar, garantez !", fapt absolut de neimaginat pana in urma cu cateva zile, am si eu un sfat : inainte de a mai face apel la administratia locala, hai sa il terminam pe cel penal ! Apoi, om mai vorbi ! PS Nu dam nume, respectGDPR"


Oricum suntem curioşi dacă Andrei Volosevici mai are numărul de telefon al lui Adrian Dobre şi de ce nu l-a sunat personal pentru a discuta în legătură cu situaţia financiară a Primăriei Ploieşti. Şi mai avem o întrebare....Oare de ce nu şi-a strigat public Volosevici nemulţumirile chiar în ziua şedinţei şi a aşteptat CINCI zile pentru a avea o poziţie publică? A fost cumva consultantul pe probleme de comunicare în concediu?