Cu doar câteva zile înainte de organizarea „marelui” congres de lansare a rebotezatului Partidul Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului, fost premier şi lider al PLR, a făcut un tur forţă în Prahova, marcând o vizită în sânul filialei considerată a fi cea mai puternică.

Vizita lui Tăriceanu nu a fost una oficială, după cum mărturisea la primele ore ale dimineaţii când a simţit nevoie de a depune un buchet de flori la statuia lui I.G.Duca, deşi nu exista niciun eveniment oficial legat de personalitatea politicianului liberal.

Aproximativ 50 de persoane au participat la semiceremonia oficială de la statuia lui Duca, iar în mulţime i-am zărit pe foştii prefecţi Doru Nechiti şi Marius Sersea, pe directorul Hale şi Pieţe, Emanoil Ilie, Bogdan Nica, fostul şef al ANPC, Ovidiu Negulescu, directorul adjunct de la SGU, Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Radu Popescu, fostul director al RATP Ploieşti, precum şi parlamentarii prahoveni Alexandri Nicolae, Sorin Teju, Virgil Guran, Paul Dumbrăvanu şi Graţiela Gavrilescu. Tăriceanu a venit însoţit de Radu Stroe, fost ministru de Interne, şi de Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii.

Călin Popescu Tăriceanu a bifat vreo două vizite în fabrici din Prahova, câteva emisiuni înregistrate la televiziunile locale, precum şi o întâlnire cu şefii de deconcentrate din judeţ.

În conferinţa de presă organizată pe fugă, Tăriceanu s-a dovedit a fi un politician desăvârşit, evitând cu tact răspunsurile la întrebări care i-ar fi putut crea probleme cu partenerii social democraţi.

Şeful Senatului s-a declarat mulţumit de modul în care Victor Ponta gestionează inundaţiile din aceste zile, menţionând că „nu este de datoria primului ministru să stea în mijlocul viiturilor”. „Există ISU, există prefecţi, miniştrii de resort. Nu premierul este responsabil de gestionarea inundaţiilor”, a spus Tăriceanu.

Cât despre campania pentru prezidenţiale, Tăriceanu nu îşi închipuie că nu ar putea intra în turul doi. „Sondajele mă creditează cu o cotă de încredere uriaşă. Sunt convins că voi intra în turul doi fără nicio problemă”, a spus Tăriceanu.

Cât despre întrebările legate de doctrina PLR, despre numărul de membri sau alte probleme interne ale formaţiunii politice, Tăriceanu a considerat că cel mai bine pentru ziariştii prezenţi este de a afla răspunsurile la Congesul PLR care va avea loc în weekend la Bucureşti.

Cu alte cuvinte...mult zgomot pentru nimic...sau mai bine zis o vizită din care nu am înţeles mare lucru...