BPN al PDL a decis, luni, în unanimitate să continue procesul de realizare "a marelui partid de centru-dreapta", a declarat Vasile Blaga, arătând că democrat-liberalii "nu o să stea în nume, dacă tot restul problemelor sunt rezolvate", informează Mediafax.
   
Blaga a arătat că reprezentanţii PDL şi PNL se vor reîntâlni marţi, la ora 18.00, "în format preşedinte de partid plus cinci colegi" şi vor discuta despre calendarul de fuziune.
   
"Am discutat pe larg relaţia colaborării cu PNL şi în unanimitate BPN a hotărât şi este mai decis decât oricând să continue procesul de realizare a marelui partid de centru-dreapta", a precizat Blaga după şedinţa BPN al PDL.
   
El a arătat că nu putea oferi niciun mandat nimănui pe tema fuziunii deoarece Convenţia partidului decide în legătură cu fuziunile, şi nu Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.
   
"Eu reiterez ce-am spus, nu o să stăm în nume, dacă tot restul problemelor sunt rezolvate, sunt convins că împreună cu liberalii o să ajungem la cea mai bună variantă. Mâine, la ora 18.00, vom avea întâlnire la PNL în format preşedinte de partid plus cinci colegi şi o să discutăm şi acest calendar", a adăugat Vasile Blaga.
   
Blaga a precizat că reprezentanţii PDL şi PNL vor stabili un calendar care să ducă la decizii rapide, arătând că sunt necesare programul candidatului la Preşedinţie, programul pentru ţară şi Statutul noului partid.
   
Delegaţiile PNL-PDL s-au reunit, luni dimineaţă, pentru a discuta legat de paşii pentru continuarea procesului de fuziune între cele două formaţiuni, fiind discutate ca date pentru un congres comun 12 sau 19 iulie, au declarat surse participante la reuniune.
   
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în congresul partidului, că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.