Instanţa supremă a respins solicitarea procurorilor anticorupţie de arestare pentru 30 de zile a lui Radu Mazăre. Fără îndoială, procurorii DNA vor face recurs la această decizie. Este pentru a doua oară când DNA a încercat să obţină arestarea primarului Constanţei, dar judecătorii de la Înalta Curte au considerat neîntemeiată această solicitare.

Primarul Constanţei a aşteaptat decizia judecătorilor la un restaurant. Se putea întoarce în arest pentru 30 de zile sau ar putea fi plasat sub control judiciar ori arest la domiciliu. Faptul că este din nou plimbat prin săli de tribunal şi celule de arest pare să-l fi făcut să ia o decizie pentru viitorul său politic: nu vrea să mai fie primar.

Am obosit şi voi renunţa foarte curând la ce înseamnă primărie pentru că m-am săturat să răspund încontinuu la fel de fel de lucruri de care sunt acuzat. Nu ştiu care va fi soluţia, ma duc să mănânc şi eu ceva, s-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc, asta e viaţa”, a spus primarul Constanţei.

Întrebat dacă nu va mai candida „deloc” la primărie, Radu Mazăre a răspuns: „Aia categoric! Îmi ajunge!”.

„La un moment dat, mă umfla râsul. Unul din avocaţi spunea că e cea mai originală metodă de a primi şpagă. Nişte contracte făcute între două-trei firme private, s-au plătit TVA, impozite, salarii şi aşa mai departe. S-au cheltuit toţi banii pe asta şi, cu toate astea, şpaga am luat-o eu. E o modalitate nouă. Şpagă impozitată”, a mai spus Radu Mazăre.