Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că unificarea dreptei putea fi realizată de către Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu aproape zece ani, dar că orgoliile acestora au fost mai mari şi proiectul nu s-a realizat.

Vasile Blaga a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Constanţa, că dacă Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu nu au reuşit să unifice dreapta, atunci încearcă să o fărâmiţeze.

Au putut să o facă (n.r. - unificarea dreptei) în 2005. Vă reamintesc episoadele legate de alegerile anticipate, pentru că în 2005 aveam o majoritate la limită, cinci voturi, şi atunci puteau face toţi paşii necesari pentru a o face. Din păcate orgoliile au fost mai mari pentru fiecare dintre domniile lor. Pe urmă fiecare s-a străduit să fărâmiţeze dreapta. Domnul preşedinte Traian Băsescu, după congresul nostru, i-a făcut partid doamnei Udrea. Să fie primit! Nu s-a lăsat nici Tăriceanu mai prejos şi îşi înfiinţează şi dânsul un partid”, a spus Blaga.

El a precizat că unificarea dintre PDL, PNL şi Forţa Civică va avea loc indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale şi că acest lucru se va întâmpla deoarece aşa au decis membrii acestor partide.

”Cum poţi să vorbeşti de unificarea dreptei iar pe urmă să pui şi probleme de genul celora în care nu se va întâmpla unificarea indiferent ce se va întâmpla, câştigă domnul Iohannis, nu câştigă? Păi vă spun că lucrurile se vor întâmpla pentru că nu dânşii au decis, ci au decis membrii formaţiunilor noastre, ai PNL, ai PDL, ai Forţei Civice, în congrese, iar acest vot a fost luat în unanimitate. Aşa că să nu-şi facă gânduri Tăriceanu cum se topeşte PNL-ul în PDL şi domnul Băsescu cum dispare PDL-ul după ce ne-a spus adio”, a declarat Blaga.

Întrebat dacă nu este deranjat de faptul că Traian Băsescu a fost invitat, sâmbătă, la Şcoala de Vară a PMP şi nu merge şi la cea a ACL, ambele desfăşurându-se la sfârşitul acestei săptămâni pe litoral, Blaga a răspuns: “Nu mă deranjează pentru că a fost şi la Şcoala de Vară a PSD, a tineretului PSD, condus de Victor Ponta. L-a invitat Ponta, că doar prieteni sunt şi a fost la Şcoala de Vară a tineretului PSD. Pe urmă a fost la Şcoala de Vară a tineretului PDL, acum este la doamna Udrea, să-i fie de bine!”

SURSA: Mediafax